● Ξεκινήστε με ένα αναζωογονητικό ποδόλουτρο, μουλιάζοντας τα πόδια σας για 10-15 λεπτά σε χλιαρό νερό που μέσα έχετε διαλύσει μια χούφτα άλατα, μαγειρική σόδα ή λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας.
● Τρίψτε τις σκληρύνσεις που μπορεί να έχετε σε κάποια σημεία με μια ελαφρόπετρα ή με ένα ειδικό προϊόν απολέπισης. Απλώστε στη συνέχεια τοπικά μια ενυδατική κρέμα.
● Σκουπίστε καλά τα πόδια σας και χωρίστε τα δάχτυλα με τα ειδικά διαχωριστικά ή στρίβοντας ένα χαρτομάντιλο ανάμεσά τους.
● Κόψτε τα νύχια, αφήνοντας ένα περιθώριο ώστε να μπορείτε να τα λιμάρετε στη συνέχεια. Μην τα κόβετε ποτέ σύρριζα, ιδιαίτερα στα πλαϊνά τους.
● Λιμάρετε τα νύχια με μια χάρτινη χοντρή λίμα, λειαίνοντας τις γωνίες τους και ακολουθώντας το φυσικό τους σχήμα.
● Τρίψτε με ένα «μπάφερ» -αρχικά με την πιο τραχιά πλευρά και στη συνέχεια με την πιο λεία- την επιφάνεια των νυχιών σας ή με μια λίμα 4 όψεων, όπου θα περάσετε τα νύχια σας σταδιακά και με τις 4 πλευρές της λίμας, ξεκινώντας από την πιο σκληρή και καταλήγοντας στην πιο μαλακή.
● Επιλέξτε ένα βερνίκι στο χρώμα που σας αρέσει και περάστε 2-3 λεπτές στρώσεις. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε πάντα διάφανη βάση πριν το χρωματιστό βερνίκι, για να προστατεύσετε τα νύχια σας από το κιτρίνισμα.


Τι να κάνετε για…
… τους επιμονους κάλους
Καλύτερα να μην προσπαθήσετε να τους αφαιρέσετε μόνη σας, αλλά να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.

… την κακοσμία
Σιγουρευτείτε ότι αερίζετε συχνά τα παπούτσια σας και είναι στεγνά από ιδρώτα όταν τα φοράτε. Επίσης, στην αγορά θα βρείτε ειδικές κρέμες και σπρέι που θα μειώσουν αισθητά το πρόβλημα.
Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: