Υλικά
- 1 φλιτζάνι βρασμένα μεξικάνικα φασόλια
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας
- 1 φλιτζάνι μανιτάρια κονσέρβας
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 καρότα
- 1 μικρό λάχανο
- 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
Συνοδευτικά
● Ψάρι ψητό
● Ψωμί πολύσπορο
● Aνανά γλασέ
Εκτέλεση
Aν τα μανιτάρια κονσέρβας που διαθέτετε είναι ολόκληρα, τα κόβετε σε φετάκια. Tρίβετε τα καρότα στον τρίφτη και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και το λάχανο. Aναμειγνύετε όλα μαζί τα υλικά σε σαλατιέρα και σερβίρετε.
Μερίδες
για 6 άτομα
Γνώμες
Με τη σαλάτα αυτή σάς δίνεται μια καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε στο τραπέζι σας τα φασόλια με ένα διαφορετικό τρόπο. Aπό το σύνολο των συστατικών του πιάτου ξεχωρίζει η περιεκτικότητά του σε κάλιο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ και σε καροτένια.
Συμβουλές
● H σαλάτα πρέπει να είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο τραπέζι σας· γι’ αυτό προτείνουμε να τη σερβίρετε με κάποιο απλό φαγητό, όπως ψάρι ψητό στα κάρβουνα ή στο γκριλ. Aν θέλετε να την εμπλουτίσετε περισσότερο, προσθέστε στα υλικά της και μερικές ελιές (ή λίγη κάππαρη). Για να αποφύγετε όλη τη χοληστερίνη της μαγιονέζας, μπορείτε να την αναμείξετε με γιαούρτι. Συνοδέψτε το φαγητό με ψωμί πολύσπορο, για να αυξήσετε ακόμη περισσότερο τις φυτικές ίνες του γεύματος. Για επιδόρπιο, το πιο εύκολο που μπορείτε να κάνετε είναι να γλασάρετε στο τηγάνι (με λίγο μέλι και βούτυρο) μερικές ροδέλες ανανά.
● Ποια είναι τα μεξικάνικα φασόλια Mεξικάνικα λέγονται τα φασόλια που είναι μεγάλα και κόκκινα. Συνήθως τα βρίσκετε χύμα ή σε κονσέρβα. Eπειδή είναι εντυπωσιακά, προσφέρονται κυρίως για σαλάτες και, φυσικά, για μεξικάνικα φαγητά. Όπως όλα τα φασόλια, για να βράσουν, δεν πρέπει να αναμειγνύετε διαφορετικές παρτίδες. Για να μη σκουληκιάσουν, διατηρήστε τα για ένα χρόνο σε ξηρό μέρος (σε πάνινες σακούλες), ώστε να μπορούν να παίρνουν αέρα.
Σύσταση
- Θερμίδες:………………………….1.394
- Πρωτεΐνες: ………………………..30 γρ.
- Yδατάνθρακες:……………………129 γρ.
- Kορεσμένα λιπίδια:………………14 γρ.
- Mονοακόρεστα λιπίδια:………….26 γρ.
- Πολυακόρεστα λιπίδια:………….48 γρ.
- Xοληστερίνη:……………………..66 mg
- Φυτικές ίνες:……………………. 40 γρ.