Αλκοόλ και ναρκωτικά χρειάζονται οι σύγχρονοι νέοι για να τονώσουν τη λίμπιντο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα!

Αυτό έδειξε νέα μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 9 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Όπως αναφέρουν στο επιστημονικό έντυπο «BMC Public Health» οι επικεφαλής ειδικοί από το Κέντρο για τη Δημόσια Υγεία του Πανεπιστημίου Λίβερπουλ Τζον Μουρς, νεαροί, ακόμα και σε ηλικία 16 χρόνων, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών με στόχο την ενίσχυση της σεξουαλικής τους ζωής.

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 1.341 εθελοντές ηλικίας 16-35 ετών, από την Αθήνα, τη Λισαβόνα, τη Λα Πάλμα, τη Βενετία, τη Λιουμπλιάνα, το Μπρνο, τη Βιένη, το Βερολίνο και το Λίβερπουλ, με κοινό στοιχείο: τη συχνή διασκέδαση σε νυχτερινά κέντρα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο των συμμετεχόντων ανδρών, όπως και το 23% των γυναικών, πίνουν γιατί πιστεύουν ότι έτσι αυξάνουν τις πιθανότητες να έχουν ερωτική επαφή. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι από την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ ή/και τη χρήση ναρκωτικών ελλοχεύει ο κίνδυνος να μη λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά τη σεξουαλική επαφή.

Όσον αφορά τη χώρα μας, περίπου το 55% εκείνων που έλαβαν μέρος στη μελέτη δήλωναν εργένηδες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας δεν ξεπερνούσε τα 20 χρόνια. Όπως φάνηκε από την έρευνα, η μέση ηλικία για την πρώτη σεξουαλική επαφή ήταν τα 16 χρόνια, ενώ το 99,4% δήλωσε πως τότε κατανάλωσε για πρώτη φορά αλκοόλ. Επίσης, ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που κάνουν χρήση κάνναβης για πρώτη φορά έδειχνε να αυξάνεται κατά ένα έτος, καθώς το 65,9% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι κάπνισαν το πρώτο τσιγάρο κάνναβης στα 17. Αντίστοιχα, η χρήση κοκαΐνης για πρώτη φορά σε ποσοστό 26,3% έδειξε να πραγματοποιείται κατά μέσο όρο στα 18, ενώ φάνηκε ότι στην ίδια ηλικία οι νέοι δοκιμάζουν το πρώτο τους «χαπάκι των κλαμπ» (ecstasy).

Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, η ψευδαίσθηση που υπάρχει ότι τα καταστρεπτικά για την υγεία «βοηθήματα» θα προσφέρουν στους νέους καλύτερες επιδόσεις, τους οδηγεί στη διαδικασία συνεχούς χρήσης προς αναζήτηση της σεξουαλικής τους ικανοποίησης.