Ο Ποπάϋ ήξερε τι έτρωγε, υποστηρίζουν τώρα αμερικανοί ερευνητές, που διαπίστωσαν ότι το σπανάκι βοηθά στη γρήγορη δημιουργία μυών.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Ράτζερς στο Νιού Τζέρσεϊ μελέτησαν την επίδραση των χημικών του πράσινου θαυματουργού λαχανικού. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι πέραν της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε ασβέστιο και σίδηρο, το σπανάκι έδειξε να επιταχύνει την διαδικασία μετατροπής της πρωτεΐνης σε μυϊκή μάζα.

Είδαν ακόμη ότι προκειμένου να συμβεί κάτι τέτοιο στον άνθρωπο η ποσότητα που θα πρέπει να καταναλώνει, θα πρέπει να ξεπερνά το ένα κιλό. Όπως αναφέρει μάλιστα η επιθεώρηση «New Scientist», πειράματα σε δείγματα ανθρώπινου μυ, έδειξαν αύξηση της μυϊκής μάζας κατά 20%.