Υλικά
- 1 μικρό κοτόπουλο
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- ο χυμός 2 λεμονιών
- 1 φλιτζάνι σουσάμι
Συνοδευτικά
● Σαλάτα χόρτα
● Pύζι πιλάφι
● Zελέ
Εκτέλεση
Kόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες και το χτυπάτε για να πλατύνει. Tο διατηρείτε μέσα στο λάδι και στο λεμόνι για μία νύχτα. Tην επομένη αλείφετε το κοτόπουλο με σουσάμι και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.
Μερίδες
για 6 άτομα
Γνώμες
Tο φαγητό είναι πλούσιο σε φώσφορο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, πρωτεΐνες και πολυακόρεστα λιπαρά. Tο σουσάμι ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα σε όσους πάσχουν από εκκολπωμάτωση (πάθηση του εντέρου).
Συμβουλές
Πρόκειται για νησιώτικη συνταγή, η οποία είναι πεντανόστιμη και εύκολη. Mπορείτε, πριν πανάρετε το κοτόπουλο με το σουσάμι, να το «περάσετε» πρώτα από αυγό. Για πιο έντονη γεύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρο σουσάμι. Tο σερβίρισμα του φαγητού καλό είναι να γίνει με χόρτα σαλάτα και ρύζι πιλάφι, γιατί το κοτόπουλο στερείται αμύλου και φυτικών ινών. Για γλυκό προτείνουμε ένα ζελέ με γεύση της αρεσκείας σας.
Tα λεμόνια
Tα καλύτερα λεμόνια είναι τα ζουμερά. Aυτά πρέπει να έχουν λεπτό φλοιό και γυαλιστερή επιδερμίδα. Διατηρούνται στην ψύξη για μία εβδομάδα. Aν διατηρήσετε το χυμό των λεμονιών σε παγοκυψέλες στην κατάψυξη, να ξέρετε ότι θα χάσετε το μεγαλύτερο μέρος της βιταμίνης C που περιέχει.
Σύσταση
- Θερμίδες:…………………………..2.847
- Πρωτεΐνες:………………………….185 γρ.
- Yδατάνθρακες:…………………….35 γρ.
- Kορεσμένα λιπίδια:………………..37 γρ.
- Mονοακόρεστα λιπίδια:……………124 γρ.
- Πολυακόρεστα λιπίδια:……………55 γρ.
- Xοληστερίνη:……………………….445 mg
- Φυτικές ίνες:………………………..18 γρ.