Η αποχή από το γεύμα κατά την πτήση μπορεί να συμβάλει στην ταχύτερη προσαρμογή μας στη νέα ώρα!

Εδώ και δεκαετίες είναι γνωστό στην επιστημονική κοινότητα ότι ο προγραμματισμός των γευμάτων επηρεάζει το βιολογικό μας ρολόι. Ο κύριος ωστόσο παράγοντας που κάνει τους κιρκαδικούς μας ρυθμούς να δουλεύουν με ακρίβεια θεωρούνταν μέχρι τώρα πως είναι το φως.

Πρόσφατα, ωστόσο, μια ερευνητική ομάδα του Ιατρικού Κέντρου Beth Israel Deaconess στη Μασαχουσέτη, ανακάλυψε ότι έχουμε ένα δεύτερο βιολογικό ρολόι που επηρεάζεται από τον παράγοντα διατροφή, ιδιαίτερα μάλιστα όταν είμαστε πεινασμένοι.

Όπως αναφέρει η επιθεώρηση «Science» όπου και δημοσιεύεται η έρευνα των ειδικών του Ιατρικού Κέντρου Beth Israel Deaconess, η αποχή από το φαγητό για ένα μέσο διάστημα 16 ωρών (συμπεριλαμβανομένης της πτήσης) μπορεί να βοηθήσει στον ταχύτερο «επαναπρογραμματισμό» του βιολογικού ρολογιού του οργανισμού στη νέα ώρα.

Κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι, για καλύτερα αποτελέσματα, οι ταξιδιώτες καλό θα ήταν να κρατήσουν την όρεξή τους για την άφιξη, αποφεύγοντας να καταβροχθίσουν τα σνακ που σερβίρονται κατά τη διάρκεια της πτήσης.