Δέκα χρόνια από τη ζωή τους αφιερώνουν οι γυναίκες σε δίαιτες σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Οι θυσίες που κάνουν οι σύγχρονες γυναίκες για να μοιάζουν με τα κυρίαρχα πρότυπα ομορφιάς είναι δυσβάσταχτες, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία φυσικών συμπληρωμάτων αδυνατίσματος «LIPObind» και στην οποία συμμετείχαν συνολικά 4.000 γυναίκες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά μέσο όρο οι γυναίκες της έρευνας έμπαιναν στη διαδικασία της δίαιτας τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο και ότι κάθε απόπειρα απώλειας βάρους διαρκούσε περίπου πέντε εβδομάδες. Γιατί όλες αυτές οι αλλεπάλληλες προσπάθειες για αδυνάτισμα; Οι περισσότερες γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι αιτία είναι η αναποτελεσματικότητα της δίαιτας που ακολουθούσαν. Λίγο καιρό μετά το τέλος της δίαιτας επέστρεφαν και πάλι στο αρχικό τους βάρος!

Κάθε γυναίκα κατά μέσο όρο είχε ακολουθήσει περίπου 42 δίαιτες, οι οποίες χρονικά μεταφράζονται σε 10 ολόκληρα χρόνια από τη ζωή της! Υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις: μια στις δέκα, όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, ξεπερνούν την συγκεκριμένη περίοδο εκτινάσσοντας τις προσπάθειές στους ακόμα και στα 25 χρόνια!

Η εικόνα της «τέλειας θηλυκότητας» με τις ιδανικές αναλογίες, την οποία προωθούν τα ΜΜΕ, έχει επηρεάσει αρκετά τις σύγχρονες γυναίκες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι ερευνητές, το 39% του γυναικείου πληθυσμού ντρέπεται για την εμφάνισή του και λέει συχνά ψέματα για το νούμερο ρούχων που φοράει ή το βάρος του.

Από την άλλη, το 77% πιστεύουν ότι πρέπει να καταργηθεί το ρετουσάρισμα στις φωτογραφήσεις διασήμων και μοντέλων, καθώς ελπίζουν ότι αυτό θα μειώσει την πίεση για τέλεια εμφάνιση που δέχεται η μέση γυναίκα.