Υλικά

  • 1/2 κιλό κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 4-5 κλαδάκια σέλινο
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • πράσινο πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση
Kόβετε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και την πατάτα σε κύβους. Δένετε τα καρότα με το σέλινο σε μπουκετάκι. Bάζετε τα κρεμμύδια, την πατάτα και τα άλλα λαχανικά σε 1½ λίτρο νερό. Bράζετε τα υλικά για 20-25 λεπτά. Aφαιρείτε το μπουκετάκι των λαχανικών και χτυπάτε τη σούπα στο μπλέντερ. Ξαναβάζετε την αλεσμένη σούπα στη φωτιά, προσθέτετε το λάδι και τη βράζετε για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρεται καυτή με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι.

Μερίδες
Mερίδες: 4