Τέσσερα φλιτζάνια τσάι την ημέρα προστατεύουν την καρδιά μειώνοντας ακόμη και τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εκτιμούν βρετανοί ερευνητές.
Σύμφωνα με μελέτη, που αναμένεται να δημοσιευτεί τον επόμενο μήνα στο επιστημονικό έντυπο «Nutrition Bulletin» του Βρετανικού Ιδρύματος για τη Διατροφή, οι καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες του τσαγιού οφείλονται στις πολυφαινόλες, δηλαδή τις φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες που ενισχύουν τις βιοχημικές διεργασίες του οργανισμού.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ενδείξεις που προκύπτουν από την ίδια πάντα μελέτη ότι το τσάι προκαλεί εγρήγορση, βελτιώνει τη διάθεση και δεν είναι επιβλαβές για την πυκνότητα της οστικής μάζας, ανατρέποντας έτσι συμπεράσματα προηγούμενων ερευνών οι οποίες έκαναν λόγο για μακροπρόθεσμη αρνητική επίδραση του αφεψήματος στα οστά.
Αν και τα συγκεκριμένα ευρήματα χρήζουν περαιτέρω έρευνας, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η κατανάλωση τριών -τεσσάρων φλιτζανιών τσαγιού την ημέρα θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενίσχυση του οργανισμού.
Διαβάστε ακόμη:
Στο μικροσκόπιο… το τονωτικό τσάι
http://www.vita.gr/html/ent/773/ent.4773.asp
Τσάι, ασπίδα της καρδιάς
Τέσσερα φλιτζάνια τσάι την ημέρα προστατεύουν την καρδιά μειώνοντας ακόμη και τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εκτιμούν βρετανοί ερευνητές. _x000D_