Οι εγκέφαλοι των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών μοιάζουν με τους εγκεφάλους των ετεροφυλόφιλων του αντίθετου φύλου, επισημαίνουν σουηδοί επιστήμονες.

Μελετώντας αξονικές εγκεφάλου 90 ανθρώπων, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Καρολίνσκα διαπίστωσαν ότι οι γκέι άνδρες και οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες έχουν ίδιου μεγέθους ημισφαίρια, ενώ οι λεσβίες και οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες έχουν ελαφρά μεγαλύτερο δεξί ημισφαίριο.

Όπως αναφέρει η επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences», οι Σουηδοί επιστήμονες διαπίστωσαν ακόμη ότι οι γκέι άνδρες, όπως και οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες, έχουν πιο ανεπτυγμένη την αμυγδαλή, δηλαδή την περιοχή του εγκεφάλου η οποία είναι υπεύθυνη για τα συναισθήματα, τη διάθεση και το άγχος.

Οι Σουηδοί ερευνητές τονίζουν ότι οι διαφορές αυτές στη δομή του εγκεφάλου δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα του περιβάλλοντος, αλλά κάποιου άλλου μηχανισμού που λειτουργεί είτε πριν είτε μετά τη γέννηση.

Βρετανοί επιστήμονες σχολίασαν ότι αυτές οι διαφορές πρέπει να σχηματίζονται κατά την πρώιμη ανάπτυξη του εγκεφάλου μέσα στη μήτρα, επομένως αποτελούν ισχυρή ένδειξη ότι οι ομοφυλόφιλοι γεννιούνται και δεν γίνονται.