Υλικά

  • 500 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 5-6 φρέσκα αμπελόφυλλα (ψιλοκομμένα)
  • 5 κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
  • 3 κουταλιές κουκουνάρι
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών (ζεστό)
  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μεγάλο σκεύος ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τα αμπελόφυλλα, τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, το κουκουνάρι και τον άνηθο.

2. Προσθέτουμε το ρύζι και το αχνίζουμε.

3. Μόλις ξανθύνει, προσθέτουμε 1 ποτήρι ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε το ρύζι μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και έπειτα προσθέτουμε αλατοπίπερο.

4. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζωμό, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Όταν το ρύζι χυλώσει, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το δυόσμο. Το σερβίρουμε ζεστό και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.

Μερίδες
Για 4 άτομα

Ακολουθήστε το στο Google News