Υλικά

  • 8 γαρίδες μέτριες
  • 2 αγκινάρες
  • 2 φινόκιο μέτρια
  • 100 γρ. ρύζι
  • 1 γρ. σαφράν
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

Εκτέλεση
Βράζετε το ρύζι μαζί με το σαφράν και μία κουταλιά ελαιόλαδο και το αφήνετε να κρυώσει. (Αντί για νερό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά ζωμό γαρίδας: Βράζετε τα κεφάλια από τις γαρίδες με νερό, μια σκελίδα σκόρδο και ένα φύλλο δάφνης για 40΄.) Στη συνέχεια, βράζετε τις αγκινάρες και τις κόβετε σε 8 κομμάτια. Αφαιρείτε τα κοτσάνια από το φινόκιο, κόβετε το βολβό στη μέση και κατά μήκος και κατόπιν κόβετε κάθε μισό φινόκιο σε λεπτές φέτες. Αφαιρείτε το κέλυφος από τις γαρίδες και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς για 5΄. Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με δύο κουταλιές ελαιόλαδο και το χυμό των λεμονιών.

Μερίδες
για 4 άτομα