Μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το περιστασιακό σεξ αντλούν οι άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες.

Όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Human Nature», σε έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Ντέρχαμ με δείγμα 1.743 ανδρών και γυναικών, οι ειδικοί παρατήρησαν ότι περίπου το 80% των ανδρών είχε θετικότερα συναισθήματα μετά από σεξ της μίας βραδιάς συγκριτικά με τις γυναίκες, όπου το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 54%.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας δρ. Αν Κάμπελ, το γεγονός ότι οι άνδρες είναι «προγραμματισμένα» από τη φύση να αναπαράγονται συνευρισκόμενοι με πολλές γυναίκες για τη διαιώνιση του είδους, ίσως εξηγεί το γιατί οι άνδρες βιώνουν μεγαλύτερη χαρά από τις περιστασιακές συνευρέσεις. Οι γυναίκες αντίθετα αποζητούν την ποιότητα και όχι την ποσότητα, επισημαίνουν.

Πρόσφατα, ωστόσο, βιολόγοι ανέφεραν ότι οι γυναίκες που κάνουν σεξ με περισσότερους από έναν συντρόφους αυξάνουν τη γενετική ποικιλομορφία των παιδιών τους. Έτσι, σε περίπτωση που ένας «υψηλής ποιότητας» άνδρας δεν παραμείνει μαζί με τη σύντροφό του, εκείνη και πάλι θα είναι κερδισμένη εκμεταλλευόμενη τα καλά του γονίδια.

Διαβάστε ακόμη:
To σύντομο σεξ είναι το καλύτερο!
http://www.vita.gr/html/ent/624/ent.5624.asp

Sex Book
http://www.vita.gr/html/ent/628/ent.6628.asp

Εγώ… κι εσύ… και η χημεία του έρωτά μας
http://www.vita.gr/html/ent/894/ent.6894.asp

Πόσο υψηλή είναι η σεξουαλική σας νοημοσύνη;
http://www.vita.gr/html/ent/629/ent.1629.asp

Οι πιο συνηθισμένοι μύθοι γύρω από το σεξ
http://www.vita.gr/html/ent/045/ent.2045.asp

Πώς επιλέγουμε ερωτικό σύντροφο;
http://www.vita.gr/html/ent/066/ent.2066.asp

Γιατί οι άνδρες απατούν τις γυναίκες;
http://www.vita.gr/html/ent/039/ent.2039.asp