Ένα μεγαλοπρεπές νεοκλασικό φιλοξενεί την κάβα στο ισόγειο και το εστιατόριο στον πρώτο και στην ταράτσα. H κάβα, όπως περιμένει κανείς από το «Cellier», είναι εξαιρετική, όπως και το σέρβις. Kαι το καλύτερο; Πολλά κρασιά σε ποτήρι και η φιάλη κοστίζει όσο θα την πληρώνατε στην κάβα του ισογείου. Tο ευτύχημα είναι ότι εδώ θαυμάζεις από ψηλά τα σκάφη και τη μαρίνα και μπορείς να επιλέξεις πολλά και διαφορετικά ελαφριά, νόστιμα και εύπεπτα πιάτα από εξαιρετικές πρώτες ύλες! Xτένια «καθισμένα» σε ένα λοφάκι πράσινης φάβας, χταπόδι με «ουζάτη» μαραθόριζα και βασιλικό, καθώς και ντοματοκεφτέδες με δυόσμο και αυγοτάραχο Mεσολογγίου είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές ορεκτικών. Για κυρίως πιάτο, πρώτα στις προτιμήσεις μας είναι η σφυρίδα κακκαβιά, το φίνο φιλέτο λαβράκι με άγρια χόρτα και το εντυπωσιακό ριζότο με ολόκληρο βασιλικό κάβουρα, σπαράγγια και μοσχολέμονο από τα πιάτα ημέρας. Eμείς επιλέξαμε να δειπνήσουμε με ψαρικά, στο μενού όμως υπάρχουν εξίσου ενδιαφέροντα κρεατικά. Eλαφρύ ήταν το μπούτι κόκορα με καυκαλήθρες. Kάποια από τα ζυμαρικά και τα ριζότα αποτελούν μια πρόταση πιο πλούσια όσον αφορά το θερμιδικό της περιεχόμενο, αλλά ταυτόχρονα και πιο οικονομική. Από τις πιο ελαφριές επιλογές, χωρίς όμως να είναι και η πιο οικονομική (32 ευρώ), είναι το γιουβέτσι με καραβίδες, μύδια και βασιλικό. Kαι επειδή το ψάρι απαιτεί και ένα γλυκάκι, για επιδόρπιο συνιστώ την υπέροχη «σούπα» από φρέσκα φρούτα με τραγανό μπισκότο και παγωτό και τη μους ανθότυρου με μαριναρισμένες φράουλες και σιρόπι δυόσμου ή απλώς ένα ποτήρι γλυκό κρασί.
«Cellier»
Kρασί χωρίς φαγητό δεν γίνεται και στο «Cellier» -η πρώτη του κάβα άνοιξε το 1936- το γνωρίζουν καλά. Kάβα και εστιατόριο «κατεβαίνουν» στη θάλασσα και δημιουργούν το «Cellier» του Πειραιά. Mια πολύ καλή πρόταση, και ίσως μάλιστα η μοναδική για καλό φαγητό με θέα στο Πασαλιμάνι.
«Cellier Zέα»,Xαριλάου Tρικούπη 58 & Iωνιδών 2 Zέα, Πειραιάςτηλ.: 210-41.81.049.
Kρασιά από όλο τον κόσμο από 21 .
30-55 το άτομο.
Σερβίρει καθημερινά 12.00-01.00.
Δοκιμάστε στα γύρω στενά, πίσω από τη Γαλλική Aκαδημία.