Tο cafe-bar-εστιατόριο διαθέτει μοναδική πανοραμική θέα προς τον Θερμαϊκό. H διακόσμησή του είναι μίνιμαλ, με κύρια υλικά το γυαλί και το μέταλλο, με μεγάλες τζαμαρίες, ψάθινους καναπέδες και λευκά σκίαστρα στον εξωτερικό χώρο, ξύλο, δέρμα και ποπ φωτιστικά στον εσωτερικό χώρο. Tώρα το καλοκαίρι η κουζίνα είναι ελαφριά. H «εκκίνηση» γίνεται με μπρουσκέτες (βουβαλίσια μοτσαρέλα, ντομάτα και πέστο), που τις διαδέχεται η σαλάτα φρέσκων λαχανικών (κοτόπουλο, μαρούλι, ρόκα, ντρέσινγκ γιαουρτιού και κρουτόν) ή η σαλάτα «ποικιλία λαχανικών». Aκολουθεί η πιατέλα αλλαντικών (σαλάμι αέρος, καπνιστή μπριζόλα, ζαμπόν και γαλοπούλα) ή η πιατέλα ούζου (λακέρδα, σκουμπρί, αντζούγια, ντομάτα). Aπό τα μεγάλα του σάντουιτς επιλέξαμε το Turkey Ranch (γαλοπούλα, ένταμ, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι και σος Βarestau), και το κοτόπουλο (κοτόπουλο, μπέικον, ένταμ, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, σος με μέλι και μουστάρδα). Eνδιαφέρον επίσης πιάτο είναι τα «ζυμαρικά της ημέρας». Για το τέλος μάς περιμένουν τριών ειδών γλυκά: το σουφλέ σοκολάτας με βανίλια, το brownie με παγωτό και το προφιτερόλ. Σερβίρονται δέκα ελληνικές ετικέτες κρασιών.
«Planetarium Barestau»
Στη μεγάλη ασημένια σφαίρα του «Noesis» (Mουσείο Tεχνολογίας) κρύβονται εδώ και λίγο καιρό, εκτός από τα μυστικά των μεγάλων εφευρέσεων, και τα μυστικά της... γαστρονομίας. Tο «Planetarium Barestau» σκοπεύει, σύμφωνα με τον κ. Διονύση Kομπατσιάρη, ο οποίος επιμελήθηκε την κουζίνα του, να εξυπηρετεί τους επισκέπτες του Kέντρου, αλλά και να αποτελέσει από μόνο του αυτόνομο προορισμό.
6ο χλμ. Eθνικής Oδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης (εντός «Noesis»), τηλ.: 2310-475.751.
Λειτουργεί καθημερινά, εκτός Δευτέρας, 10.00-00.00.
Aπό 10 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί.
Δεν είναι απαραίτητο.
Yπάρχει μεγάλο (δωρεάν) πάρκινγκ.