Αμερικανοί ερευνητές έφτασαν τυχαία σε ένα πολλά υποσχόμενο φάρμακο που δρα αποτελεσματικά εναντίον του καρκίνου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της επιστημονικής επιθεώρησης «Nature Biotechnology», το φάρμακο lodamin, που δημιούργησαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, βασίζεται στη νανοτεχνολογία σε συνδυασμό με τον μύκητα Aspergillus fumigatus fresenius, που μόλυνε τυχαία ένα από τα πειράματα του εργαστηρίου!

Διαπίστωσαν ότι ο συγκεκριμένος μύκητας ανέστειλε την τροφοδότηση των καρκινικών όγκων με αίμα. Το αποτέλεσμα ήταν αυτοί να «πεθαίνουν» από… ασιτία.

Οι ειδικοί μας πληροφορούν ότι ελπιδοφόρο φάρμακο υπάρχει ήδη σε μορφή χαπιού και, μάλιστα, δεν εμφανίζει παρενέργειες. Οι πρώτες δοκιμές σε ποντίκια απέδειξαν την υψηλή αποτελεσματικότητά του σ’ ένα ευρύ φάσμα καρκίνων, μεταξύ των οποίων ο καρκίνος του μαστού, των ωοθηκών, του προστάτη, το νευροβλάστωμα και το γλοιοβλάστωμα… Το φάρμακο καταφέρνει να σταματήσει την ανάπτυξη των πρώιμων όγκων και ταυτόχρονα αποτρέπει την εξάπλωσή τους στον οργανισμό.

Οι ερευνητές έχουν παραχωρήσει την άδεια ανάπτυξης του χαπιού στην ιδιωτική εταιρεία βιοτεχνολογίας SynDevRx Inc. με έδρα τη Μασαχουσέτη.

Διαβάστε ακόμα:
Θα προλαμβάνεται ο καρκίνος με ένα εμβόλιο;
http://www.vita.gr/html/ent/319/ent.1319.asp


Πιο κοντά στην πλήρη θεραπεία του μελανώματος!
http://www.vita.gr/html/ent/839/ent.6839.asp

Φάρμακο κατά του κληρονομικού καρκίνου
http://www.vita.gr/html/ent/307/ent.5307.asp