Σε κίνδυνο θέτουν την υγεία των παιδιών τους, οι μητέρες που κατά την εγκυμοσύνη υπέκυπταν σε διατροφικές παρασπονδίες.

Η νέα αποκαλυπτική έρευνα ανήκει στους ειδικούς του Βασιλικού Κολεγίου Κτηνιατρικής και του Ιδρύματος Wellcome Trust του Λονδίνου, οι οποίοι τονίζουν ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει το ρητό «είμαστε αυτό που τρώμε» αλλά το «είμαστε αυτό που έτρωγε η μαμά μας»! Και αν η μαμά τρέφονταν συχνά με «junk food», τότε ο κίνδυνος εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων του παιδιού αυξάνεται σημαντικά.

Σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο «The Journal of Physiology», οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι θηλυκά ποντίκια που κυοφορούσαν και κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένων τροφών και λιπαρών, «προίκιζαν» τα μικρά τους με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως η παχυσαρκία, οι καρδιοπάθειες και ο διαβήτης, ακόμα και αν εκείνα τρέφονταν αργότερα υγιεινά!

Αυτό, όπως εξηγούν οι ειδικοί, συμβαίνει γιατί τα μικρά συσσώρευαν υπερβολικά αυξημένα επίπεδα λίπους στο αίμα τους, τα οποία αποθηκεύονταν γύρω από τα ζωτικά τους όργανα. Η διαδικασία αυτή ξεκινούσε από την εμβρυϊκή και συνεχίζονταν κατά την παιδική τους ηλικία.

Διαβάστε ακόμη:
Εγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα
http://www.vita.gr/html/ent/284/ent.1284.asp

Είμαι έγκυος. Να βάψω τα μαλλιά μου κόκκινα;
http://www.vita.gr/html/ent/125/ent.6125.asp

Ευεργετικά τα ω-3 στην εγκυμοσύνη
http://www.vita.gr/html/ent/598/ent.6598.asp

Φυλλικό οξύ για παιδιά… στην ώρα τους
http://www.vita.gr/html/ent/818/ent.4818.asp

Ασπίδα ενάντια στο άσθμα η μεσογειακή διατροφή
http://www.vita.gr/html/ent/809/ent.4809.asp

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: