Καλύτερη ποιότητα ζωής σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας φαίνεται ότι προσφέρει η θαυματουργή ουσία του κόκκινου κρασιού ρεσβερατρόλη, όπως τονίζουν οι ερευνητές.

Εκτός από το κρασί, η ρεσβερατρόλη εντοπίζεται επιπλέον στο ρόδι και στους ξηρούς καρπούς. Σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο «Cell Metabolism», πειράματα σε ποντίκια έδειξαν η ρεσβερατρόλη απαλύνει τις επιπτώσεις που έχει ο χρόνος στην καρδιά, στα οστά, στα μάτια και στους μυς.

Κάτι τέτοιο, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, μπορεί να προφυλάξει και τον ανθρώπινο οργανισμό από προβλήματα όπως τα καρδιακά νοσήματα, η οστεοπόρωση, ο καταρράκτης και ο κακός συντονισμός της κίνησης.

Στόχος των ειδικών τώρα, είναι η δημιουργία ενός χαπιού ρεσβερατρόλης που θα βοηθά στη βελτίωση της υγείας των ηλικιωμένων. Ήδη η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Sirtris -που ίδρυσε ο δρ. Ντέιβιντ Σινκλέρ από την ιατρική σχολή του Χάρβαρντ ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα– εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση καθώς είναι της άποψης ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβάλλει και στη διατήρηση της ζωτικότητας των ανθρώπων προχωρημένης ηλικίας.

Ωστόσο, παρά την ευεργετική της επίδραση στους γενετικούς παράγοντες που συνδέονται με τη γήρανση, οι επιστήμονες δεν παρατήρησαν να επηρεάζει τη μακροζωία

Διαβάστε ακόμα:
Εσείς ήπιατε το αλκοόλ που χρειάζεστε;
http://www.vita.gr/html/ent/278/ent.6278.asp

Κόκκινο κρασί για νεανική καρδιά
http://www.vita.gr/html/ent/701/ent.6701.asp

Ακόμη ένα ποτηράκι
http://www.vita.gr/html/ent/921/ent.5921.asp

Κόκκινο κρασί για την ανάρρωση ενηλίκων
http://www.vita.gr/html/ent/946/ent.3946.asp

Πιείτε έξυπνα. Ναι στο αλκοόλ προσοχή στις θερμίδες
http://www.vita.gr/html/ent/075/ent.1075.asp