Μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση έχουν όσοι μένουν σε γειτονιές που τους προσφέρουν τη δυνατότητα φυσικής άσκησης, έχουν λιγότερη εγκληματικότητα, αρκετά …μανάβικα και έντονη την αίσθηση κοινωνικού συνόλου.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η δημιουργία ευχάριστων συνοικιών μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία των κατοίκων.

Όπως δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Epidemiology», στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 2.612 ενήλικες, ηλικίας 45-85 ετών, οι οποίοι έμεναν στη Βαλτιμόρη, τη Νέα Υόρκη και την κομητεία Φορσάιθ στη Βόρεια Καρολίνα, οι οποίοι απαντώντας σε ερωτήσεις σκιαγράφησαν τις γειτονιές τους.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι εκείνοι που ζούσαν σε περιοχές που ευνοούσαν το περπάτημα, αντιμετώπιζαν κατά 25% χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν υπέρταση από τους υπόλοιπους.

Επιπλέον, είδαν ότι ακόμα και παράγοντες όπως η πρόσβαση σε οπωροπωλεία με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, το αίσθημα της ασφάλειας ή οι φυλετικές διακρίσεις που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι έπαιζαν σημαντικό ρόλο στη μείωση ή την αύξηση του καθημερινού στρες και των επιπτώσεών του στην υγεία.


Διαβάστε ακόμη:
Υπέρταση από το Ελευθέριος Βενιζέλος
http://www.vita.gr/html/ent/881/ent.4881.asp

Οικολογικό χωριό στο Λονδίνο, από το Α στο… BedZED!
http://www.vita.gr/html/ent/449/ent.2449.asp

Σπίτι δροσερό είναι το βιοκλιματικό
http://www.vita.gr/html/ent/343/ent.2343.asp

Η υπέρταση φοβάται την άσκηση
http://www.vita.gr/html/ent/787/ent.5787.asp

Πάρτε την πίεση στα χέρια σας!
http://www.vita.gr/html/ent/500/ent.5500.asp

Τα βότανα που ρίχνουν την πίεση
http://www.vita.gr/html/ent/374/ent.2374.asp

Ελέγξτε με γιόγκα την υπέρταση από το στρες
http://www.vita.gr/html/ent/424/ent.2424.asp