Περίπου το 75% των παιδιών που εμφανίζουν αλλεργία στο αγελαδινό γάλα μπορεί να το αντέξει εάν αυτό έχει προηγουμένως βράσει σε υψηλές θερμοκρασίες, επισημαίνουν τώρα αμερικανοί ερευνητές.

Πρόκειται για τη μελέτη των ειδικών της Ιατρικής Σχολής του Όρους Σινά, στη Νέα Υόρκη, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 100 παιδιά στα οποία μοίρασαν αρχικά ατομικά κέικ και βάφλες, τα οποία περιείχαν βρασμένη πρωτεΐνη γάλακτος. Στη συνέχεια, σε εκείνα που κατάφεραν να φάνε τις λιχουδιές χωρίς να εμφανίσουν κάποιο πρόβλημα δόθηκε κρύο γάλα.

Τα παιδιά εκείνα που έδειξαν ανοχή στο ζεστό αλλά όχι στο κρύο γάλα συνέχισαν επί τρεις μήνες να καταναλώνουν βρασμένο γάλα, είτε ως ρόφημα είτε ως μέρος σπιτικών συνταγών.

Σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο «Journal of Allergy and Clinical Immunology», από την έρευνα προέκυψε ότι από τα 100 παιδιά τα 68 άντεχαν την κατανάλωση βραστού γάλακτος άλλα όχι κρύου, τα 23 εμφάνισαν αλλεργική αντίδραση σε αυτό, ενώ 9 μπορούσαν να καταναλώσουν τόσο κρύο όσο και βραστό γάλα χωρίς πρόβλημα.

Εάν τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιωθούν και από επόμενες έρευνες, τότε οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα ζωής των αλλεργικών ατόμων και μάλιστα των παιδιών, καθώς με τη βοήθεια του βραστού γάλακτος θα μπορούν να καταναλώνουν πλέον τροφές που έως τώρα θεωρούνταν «απαγορευμένες».

Διαβάστε ακόμη:
Δεν χωνεύω το γάλα. Υπάρχει λύση;
http://www.vita.gr/html/ent/428/ent.1428.asp

Δεν πίνει γάλα; Ας φάει τοστ!
http://www.vita.gr/html/ent/354/ent.4354.asp

Τροφικές αλλεργίες
http://www.vita.gr/html/ent/215/ent.2215.asp

Μήπως το κέικ το πειράξει;
http://www.vita.gr/html/ent/555/ent.1555.asp

Κατσικίσιο γάλα. Από την Αμάλθεια ως σήμερα
http://www.vita.gr/html/ent/686/ent.4686.asp