Μόνιμη εγκεφαλική βλάβη υπέστη μια 52χρονη γυναίκα στη Βρετανία η οποία ακολουθούσε την δίαιτα αποτοξίνωσης με την ονομασία The Amazing Hydration Diet, παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν υπό την επίβλεψη διατροφολόγου.

Πρόκειται για την Ντον Πέιτζ από το Ουιλτσάιρ, η οποία, όπως δήλωσε στο δικαστήριο όπου και κατέληξε η υπόθεση, λίγες μόνο μέρες μετά το ξεκίνημα της δίαιτας άρχισε να κάνει συνεχώς εμετούς. Σύντομα η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και η γυναίκα υπέστη σοβαρή επιληπτική κρίση. Η αποτοξίνωση, όπως ισχυρίστηκε η ίδια, κατέστρεψε την μνήμη, το λόγο και την ικανότητα συγκέντρωσής της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να εργαστεί.

Επιπλέον, τόνισε ότι η διατροφολόγος της την ώθησε να καταναλώσει υπερβολικές ποσότητες νερού αλλά και να μειώσει την κατανάλωση αλατιού. Ακόμα και όταν άρχισαν οι πρώτοι εμετοί, η ειδικός καθησύχασε τη γυναίκα λέγοντάς της ότι στη διαδικασία της αποτοξίνωσης κάτι τέτοιο ήταν φυσιολογικό.

Η Νας από την πλευρά της υποστήριξε ότι δεν έκανε κάποιο λάθος στην καθοδήγησή της. Σύμφωνα με την τελική απόφαση του δικαστηρίου, η Πέιτζ, μητέρα δύο παιδιών και πρώην οργανώτρια συνεδρίων, έλαβε από την ασφαλιστική εταιρεία της Νας ως αποζημίωση περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Όπως όμως χαρακτηριστικά αναφέρει ο σύζυγός της, μια επικίνδυνη δίαιτα-αστραπή κατάφερε να της καταστρέψει τη ζωή.

Διαβάστε ακόμη:
Επικίνδυνες οι δίαιτες-εξπρές
http://www.vita.gr/html/ent/939/ent.5939.asp