Αν δεν έχουν ήδη ξεκινήσει οι διακοπές σας, είμαι σίγουρη ότι μετράτε τις ημέρες ανάποδα για την πολυπόθητη άδεια. Να κλείσετε το κομπιούτερ στο γραφείο, να αφήσετε τη βαριά ατζέντα στο σπίτι, να ξεχάσετε υποχρεώσεις και προγράμματα και ελαφριές από άγχη και ωράρια να χαλαρώσετε και να (ξανά)θυμηθείτε τις μικρές απολαύσεις, τότε που όλα είναι πιο απλά.

Ως beauty editor τις ίδιες αρχές σας προτείνω να ακολουθήσετε και με τη φροντίδα της ομορφιάς σας. Υπάρχουν μερικά πράγματα που τώρα στις διακοπές οφείλετε να ξεχάσετε και άλλα που πρέπει να θυμάστε.

Αφήστε λοιπόν πίσω στην πόλη την άψογα επιμελημένη εικόνα. Το στυλιζαρισμένο στυλ στα μαλλιά, το έντονο μακιγιάζ, τα βαριά αρώματα. Στο νησί και στην παραλία όλα είναι πιο φυσικά και ατημέλητα στην εμφάνιση. Αυτό δεν σημαίνει ότι αμελείτε να περιποιείστε τον εαυτό σας. Απλώς αλλάζουν οι προτεραιότητες.

Για να αποφύγετε κοκκινίλες και εγκαύματα, θυμάστε πάντα να προστατεύετε την επιδερμίδα σας από τον ήλιο φορώντας αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Την ίδια προστασία από την έκθεση στον ήλιο και και τη θάλασσα δίνετε και στα μαλλιά σας με αντίστοιχα προϊόντα για να παραμείνουν υγιή και λαμπερά.

Μετά τη θάλασσα, φροντίζετε να ενυδατώνετε καλά το σώμα σας με ενυδατικές κρέμες after sun για να διατηρήσετε το δέρμα απαλό προλαβαίνοντας τα σημάδια ξηρότητας. Όσο για το βράδυ, με μία μπρονζέ πούδρα που θα απλώσετε και στο ντεκολτέ, μία πράσινη ή μπλε σκιά στα μάτια, μάσκαρα και ένα λιπ γκλος, μέσα σε δύο λεπτά είσαστε έτοιμες για μία λαμπερή έξοδο. Καλές διακοπές!

Και ένα πολύ χρήσιμο tip: για ένα ομοιόμορφο μαύρισμα που θα διαρκέσει περισσότερο, κάντε τακτικά ελαφριά απολέπιση στο σώμα σας.