Αμερικανοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα χάπι που οδηγεί στην ταχύτατη καύση λίπους και στην εντυπωσιακή βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

Πράγματι, το εν λόγω χάπι ξεγελά τους μυς δίνοντάς τους την εντύπωση ότι έχουν προπονηθεί σκληρά. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί του Ινστιτούτου Σολκ στην Καλιφόρνια, δοκίμασαν για την ώρα το φάρμακο με την ονομασία AICAR σε ποντίκια για ένα διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι τα αδρανή τρωκτικά που λάμβαναν το χάπι έκαιγαν περισσότερες θερμίδες και συγκέντρωναν πολύ λιγότερο λίπος στον οργανισμό τους, σε σχέση με τα ποντίκια που δεν το έπαιρναν.

Όταν μάλιστα δοκίμασαν τις επιδόσεις τους πάνω σε διάδρομο γυμναστικής, παρατήρησαν ότι τα «ντοπαρισμένα» πειραματόζωα έτρεχαν κατά 50% γρηγορότερα από τα υπόλοιπα. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, το AICAR κάνει τους μυς να νομίζουν ότι γυμνάζονται καθημερινά, χωρίς όμως κάτι τέτοιο πραγματικά να συμβαίνει.

Επιπλέον, έφτιαξαν ένα δεύτερο φάρμακο με την κωδική ονομασία GW1516, το οποίο είχε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα σε συνδυασμό όμως με συχνή άσκηση. Σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο «Cell», έπειτα από τη λήψη του φαρμάκου επί ένα μήνα παράλληλα με γυμναστική, τα ποντίκια εμφάνισαν κατά 70% καλύτερες επιδόσεις στο διάδρομο από εκείνα που δεν έπαιρναν το φάρμακο.

Το GW1516, κατά τους ερευνητές, απευθύνεται σε όσους γυμνάζονται μεν, αλλά το πρόγραμμά τους δεν τους επιτρέπει να ασκούνται καθημερινά και για τουλάχιστον 40 λεπτά.

Διαβάστε ακόμη:
Placebo αντί για ντόπινγκ
http://www.vita.gr/html/ent/808/ent.6808.asp

Fit express: Μόνο 15 λεπτά από τη ζωή σας
http://www.vita.gr/html/ent/527/ent.5527.asp