Τα καλοκαιρινά αρώματα έρχονται με ανάλαφρες συνθέσεις, μας δροσίζουν, μας τυλίγουν με τη γλυκιά ευωδιά ολάνθιστων λουλουδιών και ξυπνούν τις αισθήσεις μας με νότες από φρούτα της εποχής. Αποφύγετε, ωστόσο, να φοράτε όσα έχουν οινόπνευμα κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας, γιατί μπορεί να προκαλέσουν φωτοαλλεργία.
Το Pure White Linen της Estée Lauder.
Για να είναι ακόμη πιο δροσερό και αναζωογονητικό το άρωμά σας, διατηρήστε το στο ψυγείο.



Σε ματ υφές ή μεταλλικές λάμψεις, σε απαλές ή έντονες αποχρώσεις, ένα όμορφο χρώμα στα χέρια και στα πόδια συμπληρώνει μια καλαίσθητη εμφάνιση. Πριν τα βάψετε, αφαιρέστε με ασετόν κάθε ίχνος λιπαρότητας που μπορεί να υπάρχει στα νύχια σας. Περάστε ένα στρώμα προστατευτικής βάσης, στη συνέχεια το βερνίκι της προτίμησής σας και ολοκληρώστε με το στεγνωτικό.
Τα Express finish της Maybelline για γρήγορο στέγνωμα.
Αν βιάζεστε να στεγνώσετε τα φρεσκοβαμμένα νύχια σας, βάλτε τα κάτω από το κρύο νερό της βρύσης ή σε ένα μπολ με νερό που θα το έχετε γεμίσει με παγάκια.



Για καθαρισμό της επιδερμίδας, ενυδάτωση, αντιηλιακή προστασία ή περιποίηση για τα μαλλιά, τα γαλακτώματα χάρη στα συστατικά τους και στη ρευστή μορφή τους χρησιμοποιούνται ευρέως στην κοσμετολογία. Ανάλογα με τη χημική τους σύσταση, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: νερό σε λάδι ή λάδι σε νερό.
Την ιδανική για αυτή την εποχή Rehydrating Lotion, από τη σειρά Regenerist της Olay, με SPF 15.
Aν το δέρμα σας είναι λιπαρό ή έχει τάση προς ακμή, προτιμήστε τα ελαφριά γαλακτώματα που έχουν υδάτινη βάση (λάδι σε νερό).



Ο αριθμός που αναγράφεται μετά το αρκτικόλεξο SPF (Sun Protection Factor) δηλώνει την προστασία που μας παρέχει το αντιηλιακό ενάντια στην UV-B ακτινοβολία. Καθορίζεται από το χρόνο έκθεσής σας στον ήλιο, την ευαισθησία της επιδερμίδας σας και, κυρίως, το φωτότυπό σας.
Την Helioderm της Castalia με SPF 15, αν η επιδερμίδα σας είναι υπερευαίσθητη.
Ακόμη κι αν έχετε μαυρίσει, δεν σημαίνει ότι ο ήλιος είναι λιγότερο επικίνδυνος. Σας συστήνουμε ο δείκτης προστασίας του αντιηλιακού σας προϊόντος να είναι 15 ή υψηλότερος.



Μήπως το δέρμα σας δεν αντέχει την πολλή ζέστη και εμφανίζει κοκκινίλες, σπυράκια ή εξανθήματα; Αιτίες μπορεί να είναι ο ιδρώτας και ο συνδυασμός προϊόντων. Συνήθως, αυτές οι ανεπιθύμητες ενοχλήσεις εμφανίζονται στα ανοιχτόχρωμα δέρματα και στις λιπαρές ή μεικτές επιδερμίδες. Γι’ αυτό, αυτή την περίοδο αποφεύ­γετε να φοράτε πολλά προϊόντα και μην εκθέτετε τα καλ­λυ­ντικά σας στη ζέστη.
Την κρέμα σώματος Idratante Corpo της Verattiva.
Nα έχετε μαζί σας μια ενυδατική κρέμα με καταπραϋντικές ουσίες, όπως πανθενόλη, αλλαντοΐνη, αλόη βέρα και χαμομήλι, που ανακουφίζουν το δέρμα.



Οι ημέρες των διακοπών είναι διαφορετικές. Άλλωστε, το λέει η ίδια η λέξη: διακοπή, παύση, διάλειμμα για ξεκούραση. Εκμεταλλευτείτε, λοιπόν, αυτόν το χρόνο, μακριά από τις καθημερινές υποχρεώσεις και το άγχος να τα προλάβετε όλα, και αφήστε τον εαυτό σας να χαλαρώ­σει απολαμβάνοντας τη νωχελικότητα και το δικαίωμα στην τεμπελιά.
Το Recovery της Bodhi Sattva, με αιθέρια έλαια λεβάντας, που θα προσθέσει λάμψη στην ομορφιά σας.
Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και, αντί για τις βιαστικές φροντίδες ομορφιάς, συνδυάστε τη χαλάρωση και την αναζωογόνηση της ψυχής με την ανανέωση του σώματος. Αφεθείτε, λοιπόν, σε φροντίδες που η έλλειψη χρόνου συνήθως σας «απαγορεύει» να απολαύσετε.



Όσο απαραίτητος είναι για την υγεία μας τόσα προβλήματα μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα μας από την αλόγιστη έκθεση. Για να μη δούμε, λοιπόν, την άσχημη πλευρά του, κάνουμε ηλιοθεραπεία με σύνεση και φοράμε πάντα αντιηλιακά που προστατεύουν από όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας.
Την αντιηλιακή κρέμα προσώπου με Καρπούζι και SPF 30 της Κορρές Φυσικά Προϊόντα. Να θυμάστε ότι ηλιακό έγκαυμα μπορείτε να πάθετε και την ώρα που κολυμπάτε. Φροντίστε, λοιπόν, να πάρετε… αντιηλιακά μέτρα και όταν βρίσκεστε μέσα στη θάλασσα ή την πισίνα.



Μια βουτιά στα καταγάλανα νερά της θάλασσας και οι αισθήσεις μας αναζωογονούνται. Ωστόσο, η θάλασσα προσφέρει και άλλα οφέλη. Το κολύμπι, το θαλάσσιο σκι, το windsurfing είναι σπορ που συνδυάζουν τη διασκέδαση με την άσκηση και γυμνάζουν όλο το σώμα σας.
Το Anticellulite Body Scrub με θαλάσσια άλατα για απολέπιση σώματος, που τονώνει την κυκλοφορία, από τη σειρά Metamorphosis της Apivita.
Aρχίστε να κολυμπάτε συστηματικά. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές γυναίκες με πρόβλημα κυτταρίτιδας βλέπουν να βελτιώνεται σημαντικά, γεγονός που οφείλεται στις ευεργετικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού, το οποίο βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.



Όταν ζεσταινόμαστε, ιδρώνουμε. Και είναι φυσικό. Είναι η αντίδραση του οργανισμού στην υπερθέρμανση. Με την έκκριση του ιδρώτα, αποβάλλονται επίσης διάφορες περιττές ουσίες και αποτοξινώνεται ο οργανισμός.
Το αποσμητικό Go Fresh με άρωμα γκρέιπφρουτ της Dove, που θα γίνει ο απαραίτητος σύμμαχός σας, καθώς ο ιδρώτας, αν και άχρωμος, δεν είναι πάντα άοσμος.
Φοράτε το αποσμητικό πάντα σε καθαρή επιδερμίδα, αλλιώς εντείνεται το πρόβλημα της κακοσμίας.



Μαζί με την ελαστίνη αποτελούν τα δομικά υλικά του δέρματος. Του δίνουν σφριγηλότητα και ελαστικότητα. Όμως, αντίθετα με τους άνδρες, εμείς οι γυναίκες έχουμε λιγότερο κολλαγόνο και με την πάροδο του χρόνου μειώνεται όλο και περισσότερο. Προσοχή! Οι ίνες του κολλαγόνου καταστρέφονται με την έκθεση στον ήλιο.
Την αντιρυτιδική κρέμα ημέρας Retin-OX, ενισχυμένη με SPF 15, της RoC.
Eπιλέξτε προϊόντα με αντιοξειδωτικά συστατικά, βιταμίνες Α και C, που αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου και προστατεύουν την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες.



Για το πρόσωπο, το σώμα ή τα μαλλιά, τα λάδια είναι ιδανικά για αυτή την εποχή. Προσφέρουν προστασία, δίνουν ενυδάτωση, φροντίζουν εντατικά, περιποιούνται αποτελεσματικά, χαρίζουν λάμψη και αρωματίζουν διακριτικά.
Το «κλασικό» Baby Oil της Johnson’s, ένα λάδι σώματος που μπορεί να αντικαταστήσει την ενυδατική σας κρέμα, αν την αισθάνεστε «βαριά».
Απλώνετε το παιδικό λαδάκι μετά το μπάνιο, όσο το δέρμα σας είναι ακόμη νωπό. Αμέσως, θα αισθανθείτε την απαλότητα στην αφή.



Μακριά ή κοντά, στο φυσικό τους χρώμα ή βαμμένα, ο ήλιος προκαλεί διάφορα προβλήματα στα μαλλιά σας. Για να τα προφυλάξετε από την ξηρότητα, την ψαλίδα, τις αλλοιώσεις στη δομή της τρίχας και τη θαμπάδα, μην ξεχνάτε τα προϊόντα προστασίας και το καπέλο.
Το Oil Non Oil της Foltène Sun System.
Τα αντιηλιακά προϊόντα δεν είναι μόνο για την παραλία. Συστήνουμε να τα φοράτε επίσης και στην πόλη.



Το πιο πολύτιμο από όλα τα στοιχεία για τη ζωτικότητα, την υγεία του οργανισμού μας και την ομορφιά της επιδερμίδας μας. Χωρίς νερό, οι ίνες του δέρματος καταστρέφονται και η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της και γερνάει. Γι’ αυτό και τώρα που ο υδράργυρος «χτυπάει κόκκινο» πρέπει να διασφαλίζετε την επαρκή ενυδάτωση της επιδερμίδας σας.
Το ιαματικό νερό σε μορφή σπρέι Eau Thermale της La Roche Posay.
Τώρα το καλοκαίρι, έχετε μαζί σας στην τσάντα σπρέι ιαματικού νερού. Στην πόλη δροσίζει και αναζωογονεί στη στιγμή, ενώ στην παραλία ξεβγάζετε με αυτό το ­αλάτι από το πρόσωπο και καταπραΰνετε την επιδερμίδα μετά το μπάνιο. Μην ξεχνάτε, φυσικά, να ενυδατώνετε τον οργανισμό και εσωτερικά καταναλώνοντας πολύ νε­ρό και φυσικούς χυμούς.



Μήπως το δέρμα σας ξεφλουδίζει, είναι ξηρό και τραχύ στην όψη; Αυτό σημαίνει έλλειψη δομικών λιπιδίων, φαινόμενο που επιτείνεται τώρα το καλοκαίρι. Φροντίστε, λοιπόν, να χρησιμοποιείτε προϊόντα που όχι μόνο ενυδατώνουν το δέρμα, αλλά συγκρατούν και την υγρασία.
Το αφρόλουτρο Pearl & Beauty Creme Oil από άνθη συκιάς και εκχυλίσματα μαργαριταριών, της Nivea, που είναι σε υγρή μορφή.
Στο μπάνιο, για τον καθαρισμό του δέρματος, προτιμήστε τα κρεμοσάπουνα ή τα κρεμώδη ντους.



Τα σέρουμ ή οροί είναι προϊόντα εντατικής δράσης. Σε μικρά μπουκαλάκια, κρύβονται σε ρευστή μορφή συμπυκνωμένες φόρμουλες με δραστικά συστατικά που διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Τα σέρουμ προσφέρουν εξειδικευμένη περιποίηση σε προ­βλήματα ενυδάτωσης, σύσφιγξης και αντιγήρανσης της επιδερμίδας. Οι εξαιρετικές ιδιότητές τους υπάρχουν και σε προϊόντα μαλλιών.
Το Serum Multi-Perfection από τη σειρά Capture Τοtale του Dior.
Αν φοράτε ενυδατικό σέρουμ, μπορείτε να παραλείψετε για ένα διάστημα την ενυδατική σας κρέμα.



Τα πόδια το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους. Απαιτούν, λοιπόν, λίγη παραπάνω περιποίηση για να δείχνουν άψογα. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να τους κάνετε τακτικά πεντικιούρ και να τα ενυδατώνετε σωστά.
Τη Reparateur Crevasses από τη σειρά Podexine της Vichy, για να μαλακώσετε τις σκληρές και σκασμένες φτέρνες.
Για φυσικό μασάζ, περπατήστε ξυπόλητες στην άμμο.



Από τα πιο βασικά εργαλεία του μακιγιάζ. Τονίστε με λίγο χρώμα τα ζυγωματικά του προσώπου σας και αμέσως η επιδερμίδα σας θα φωτίσει. Κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές (πούδρα, μους, κρέμα, στικ), ανάλογα με τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, το ρουζ σε μορφή μους ταιριάζει στις ξηρές επιδερμίδες, ενώ σε μορφή πούδρας δίνει ένα πιο ματ αποτέλεσμα.
Το Νο 18 από την Κορρές Φυσικά Προϊόντα.
Oι πιο εύκολες αποχρώσεις, που ταιριάζουν από την πιο ανοιχτή έως την πιο σταρένια επιδερμίδα, είναι οι βερικοκί και οι ροδακινί. Χαρίζουν μια φυσική λάμψη. Αν θέλετε, μπορείτε και να τις συνδυάσετε μεταξύ τους.



Τονωμένη και σφριγηλή επιδερμίδα. Είναι το ζητούμενο που καθορίζει ένα όμορφο σώμα και το στοιχείο που προσδιορίζει το περίγραμμα του προσώπου. Δυστυχώς, όμως, χάνεται με το πέρασμα του χρόνου και χαλαρώνει με την έλλειψη άσκησης.
Την κρέμα σύσφιγξης Super Firming Gel με λάδι ελιάς, της Macrovita, για το λαιμό, το στήθος και το σώμα, που δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ των καλλυντικών σας.
Τώρα που θα βρεθείτε κοντά στη φύση, περπατήστε, κολυμπήστε, παίξτε ρακέτες και κάντε θαλάσσια σπορ, που θα ενδυναμώσουν το μυϊκό σας σύστημα και θα σας αναζωογονήσουν.




Αυξάνει το μεταβολισμό, συμβάλλει στη διατήρηση του βάρους και είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών. Βοηθά στη σωστή λειτουργία του οργανισμού, προλαμβάνει διάφορες παθήσεις και έχει σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Παγωμένο ή ζεστό, το τσάι μπορείτε να το απολαύσετε κάθε στιγμή της ημέρας.
Το νέο πράσινο τσάι Linea της Lipton.
Ξυπνήσατε με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, έπειτα από ολονύχτια διασκέδαση; Για να αντιμετωπίσετε άμεσα το πρόβλημα, κάντε κρύες κομπρέσες με φακε­λάκια από τσάι που θα το έχετε βράσει πρώτα.



Πρόκειται για φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος που βοηθά στην ενυδάτωση, στην ανάπλαση και στην αντοχή του. Με το χρόνο, όμως, εκφυλίζεται. Στην αισθη­τι­κή ιατρική χρησιμοποιείται ως ενέσιμο εμφύτευμα για το γέμισμα των ρυτίδων, σήμερα όμως τεχνολογικές καινοτομίες το έχουν καταστήσει βασικό συστατικό σε προϊόντα αντιγήρανσης.
Την Derma Genesis της L’Oréal με SPF 15.
Για να λειάνετε τις ρυτίδες, επενδύστε έξυπνα σε μια κρέμα με υαλουρονικό οξύ στη σύνθεσή της, που ενυδατώνει, τονώνει και προστατεύει.



Ότι τα φρούτα κάνουν καλό όλοι το γνωρίζουμε. Όμως, οι καρποί του καλοκαιριού, εκτός του ότι είναι πολύ νόστιμοι και θρεπτικοί, είναι και πολύ ωφέλιμοι στην ομορφιά. Τα σταφύλια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, τα βερίκοκα και τα ροδάκινα βοηθούν στο μαύρισμα, το καρπούζι έχει αντισηπτικές ιδιότητες, ενώ τα κεράσια μειώνουν τις φλεγμονές.
Την απολεπιστική κρέμα σώματος Crushed – Grape Polish, από τη σειρά Θεραπεία Σταφυλιών 30 ημερών της L’Occitane, εμπλουτισμένη με οργανικό χυμό σταφυλιών.
Τα σύκα και τα σταφύλια θα σας δώσουν ενέργεια, επειδή είναι πλούσια σε σάκχαρα και θα σας εφοδιάσουν με πολύτιμες βιταμίνες (Α, Β, C).



Λεπτά ή σαρκώδη, τα χείλη αναδεικνύονται με χρωματιστά κραγιόν, τονίζονται με έντονες αποχρώσεις και λάμπουν με γυαλιστερά lip-gloss. Από το βαθύ κόκκινο, το μοντέρνο πορτοκαλί, τα αθώο ροζ και το διακριτικό μπεζ, επιλέξτε τα πάντα, συνδυάζοντάς τα ανάλογα με τα ρούχα σας, για να επιτύχετε ένα εναρμονισμένο αποτέλεσμα.
Το Colour & Gloss No 520 από τη σειρά Lipfinity της Max Factor.
Για να δώσετε λάμψη στα χείλη σας, χωρίς να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας κραγιόν σε ματ υφή, ταμπο­νάρετε με ένα χαρτομάντιλο το χρώμα και περάστε από πάνω ένα lip-gloss στην ίδια απόχρωση.



Από τα πιο σημαντικά μέταλλα, ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητο στοιχείο για την υγεία του δέρματος. Καθυστερεί τα σημάδια της γήρανσης, συντελεί στην κυτταρική ανανέωση, δυναμώνει τους ιστούς, ενώ μια ένδειξη ανεπάρκειας αποτελεί η απώλεια των μαλλιών.
Την κρέμα ημέρας Normaderm της Vichy.
Ενισχύστε τον οργανισμό σας τρώγοντας στρείδια, ταχίνι, συκώτι ή γαλοπούλα, που είναι οι πιο πλούσιες πηγές ψευδαργύρου, και διατηρήστε την ομορφιά σας με προϊόντα που περιέχουν ψευδάργυρο στη σύνθεσή τους.



Tα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα θωρακίζουν την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και προσφέρουν αντιοξειδωτική δράση στην επιδερμίδα. Όμως, τα λιπαρά αυτά δεν παράγονται από τον οργανισμό. Τροφές πλούσιες σε ω-3 και ω-6 λιπαρά είναι τα καρύδια, τα φιστίκια, ο σολο­μός, οι γαρίδες και ο ξιφίας.
Τη Nutritionist Omega Skin Renew της Garnier.
Προτιμήστε τη συστηματική κατανάλωση ψαριού και όχι ξηρών καρπών, επειδή περιέχουν πολλές θερμίδες.