Η μονογαμία στους άνδρες είναι κληρονομική, μας λένε τώρα σουηδοί επιστήμονες

Ένα γονίδιο, το λεγόμενο «γονίδιο της μονογαμίας» (!!!), μπορεί να παίξει στη ζωή των ανδρών ένα θαυμαστό ρόλο: η ύπαρξή του κάνει τους άνδρες να παραμένουν πιστοί στις συντρόφους τους.

Οι επιστήμονες εδώ και χρόνια γνώριζαν ότι το γονίδιο αυτό ρυθμίζει την παραγωγή της ορμόνης «βασοπρεσίνη», η οποία ενισχύει τη διάθεση κάποιων ειδών… τρωκτικών για μόνιμο ερωτικό σύντροφο.

Τώρα, σουηδοί ερευνητές του Ινστιτούτου Καρολίνσκα έρχονται να μας πληροφορήσουν ότι αυτό το γονίδιο συντελεί στην αίσθηση ευτυχίας που μπορεί να αποκομίζουν οι άνδρες από το γάμο τους. Οι «τυχεροί», που το διαθέτουν, είναι πιο ανοιχτοί στην επικοινωνία τους με τις συζύγους τους επιτυγχάνοντας έτσι έντονο συναισθηματικό δέσιμο!

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences», οι σουηδοί επιστήμονες κατέληξαν στα συμπεράσματά τους με τη βοήθεια μιας εκτεταμένης έρευνας στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 παντρεμένοι, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε γενετικά τεστ ενώ παράλληλα κλήθηκαν να αξιολογήσουν το γάμο τους με τη βοήθεια ενός ερωτηματολογίου.

Βέβαια, οφείλουμε να σημειώσουμε αν δεν το είχατε ήδη υποψιαστεί ότι – όπως οι ίδιοι οι ειδικοί εκτιμούν – η ύπαρξη του γονιδίου της μονογαμίας δεν είναι καταλυτική: δημιουργεί απλώς μια προδιάθεση χωρίς να διασφαλίζει την ευτυχία του έγγαμου βίου.


Διαβάστε ακόμη:
Γάμος στην …πρίζα!
http://www.vita.gr/html/ent/843/ent.4843.asp

Κι αν έκανα απιστία;
http://www.vita.gr/html/ent/078/ent.4078.asp

Πρέπει να συγχωρήσω την απιστία του συντρόφου μου;
http://www.vita.gr/html/ent/228/ent.2228.asp

Ποιοι είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία;
http://www.vita.gr/html/ent/065/ent.2065.asp

Γιατί οι άνδρες απατούν τις γυναίκες;
http://www.vita.gr/html/ent/039/ent.2039.asp