Λίγο πριν τις διακοπές, το Vita ξεκίνησε μία εκστρατεία για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους του ήλιου και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε για να προστατεύσουμε την υγεία και την ομορφιά μας. Ένα θέμα που παρουσιάζαμε και μέσα από τα άρθρα μας.

Έχω λοιπόν μια απορία. Ενώ θέλουμε να έχουμε μία επιδερμίδα χωρίς ρυτίδες, λεία και απαλή και το μεγάλο θέμα της αντιγήρανσης μας απασχολεί από αρκετά νεαρή ηλικία, τότε γιατί κάθε καλοκαίρι πολλές γυναίκες συνεχίζουν να φλερτάρουν με τον ήλιο αγνοώντας τις προειδοποιήσεις για τις μεγάλες ζημιές που προκαλεί; Τις βλέπω να κάνουν με τις ώρες ηλιοθεραπεία χωρίς σημαντική αντιηλιακή προστασία, εξακολουθώντας να θεωρούν ότι το όμορφο δέρμα είναι το μαυρισμένο δέρμα. Πόσο όμορφο όμως μπορεί να είναι, όταν φτάσει στα σαράντα και θα μοιάζει με μαραζωμένη εξήντα; Τότε και την πιο ακριβή κρέμα να αγοράσουν και τις καλύτερες θεραπείες να κάνουν, λίγα πράγματα θα επιτύχουν.

Για να διατηρήσετε το δέρμα σας όμορφο και νεανικό, στην πρόληψη πρέπει να δώσετε τη μεγαλύτερη σημασία. Μου αρέσει το καλοκαίρι και λατρεύω τη θάλασσα. Για μένα ξεκινάει αρχές Μαΐου ( το Πάσχα σηματοδοτεί το πρώτο μπάνιο) και τελειώνει τέλη Οκτωβρίου (φέτος η 28η Οκτωβρίου πέφτει Τρίτη αν ενδιαφέρεστε). Ακόμα και στις χειμωνιάτικες διακοπές που οι περισσότεροι καταφεύγουν στα βουνά, εγώ προτιμώ να πηγαίνω σε ζεστά μέρη. Αλλά πάει πολύ καιρός που δεν αντέχω τον ήλιο. Οι φίλες μου ξεροψηνόντουσαν και εγώ παρέμενα στην σκιά. Και από τότε που απέκτησα παιδί, απέκτησα και τη συνήθεια να πηγαίνω στην παραλία το πρωί και ξανά πάλι το απόγευμα.( Ή ένα από τα δύο αναλόγως τις συνθήκες).

Μπορεί να μην μαυρίζω πολύ αλλά και δεν καίγομαι. Και το χρώμα που αποκτώ αργά και σταδιακά διαρκεί περισσότερο. Τώρα όμως μπαίνει το φθινόπωρο. Και η δεύτερη σημαντική φροντίδα που πρέπει να παρέχετε στο δέρμα σας είναι η ενυδάτωση, για την οποία έχω γράψει στο τεύχος Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί.