Οι σακούλες κάτω από τα μάτια σημαίνουν συσσώρευση λίπους στο συγκεκριμένο σημείο όσο περνούν τα χρόνια, σύμφωνα με τους ειδικούς του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (UCLA), οι οποίοι μάλιστα έκριναν αναποτελεσματική την τεχνική βλεφαροπλαστικής που εφαρμόζεται έως σήμερα.

Όπως μαρτυρούν επίσημα στοιχεία, μόνο τον περασμένο χρόνο στις ΗΠΑ 241.000 άτομα υποβλήθηκαν στη συγκεκριμένη επέμβαση προκειμένου να απαλλαγούν από τις αντιαισθητικές σακούλες, κατατάσσοντάς την έτσι μεταξύ των πρώτων τεσσάρων πλαστικών επεμβάσεων με τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Το επιστημονικό έντυπο «Journal of Plastic and Reconstructive Surgery», όπου και δημοσιεύεται η έρευνα, αναφέρει ότι ο λόγος για τον οποίο η επέμβαση αυτή δεν έχει μεγάλη διάρκεια στο χρόνο οφείλεται στο γεγονός ότι οι χειρουργοί δεν αφαιρούν το λίπος, αλλά απλώς το μετακινούν, τεντώνοντας το μυ που περιβάλλει το μάτι.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν την πορεία 40 ατόμων –17 ανδρών και 23 γυναικών– ηλικίας 12 έως 80 ετών. Είδαν λοιπόν ότι ο ιστός του κάτω βλεφάρου αυξάνεται με την ηλικία λόγω του λίπους που συσσωρεύεται κάτω από αυτό.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα, όπως εκτιμούν, αναμένεται να οδηγήσουν σε νέες πιο αποτελεσματικές τεχνικές πλαστικής χειρουργικής.

Διαβάστε ακόμη:
Για τα μάτια σας μόνο!
http://www.vita.gr/html/ent/389/ent.2389.asp

Επιχείρηση φωτεινό βλέμμα
http://www.vita.gr/html/ent/172/ent.6172.asp

Καθαρό βλέμμα!
http://www.vita.gr/html/ent/980/ent.1980.asp

Κοίτα με στα μάτια!
http://www.vita.gr/html/ent/352/ent.5352.asp