«Ναι» στους υδατάνθρακες λέει η νέα μορφή της φημισμένης δίαιτας Άτκινς. Μέχρι τώρα, η δίαιτα Άτκινς βασιζόταν στη φάση της κέτωσης, δηλαδή τη μεταβολική κατάσταση κατά την οποία πέφτουν υπερβολικά τα επίπεδα σακχάρου, προκειμένου να αυξηθούν οι καύσεις του σωματικού λίπους, ενώ παράλληλα περιορίζεται σημαντικά η ενέργεια του οργανισμού. Στην κέτωση οδηγεί η υψηλή κατανάλωση πρωτεΐνης και λιπαρών και η εξάλειψη σχεδόν των υδατανθράκων.

Τώρα, όμως, το ψωμί και τα ζυμαρικά επιστρέφουν δυναμικά στο προσκήνιο, προσθέτοντας έτσι μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη δίαιτα. Αποτελούμενη από 4 φάσεις, αυξάνει σταδιακά τις ποσότητες των υδατανθράκων στο πιάτο των οπαδών της, από 20 γρ. και 30 γρ. σε 60 γρ. για να φτάσουν τελικώς στο στάδιο «συντήρησης», δηλαδή στα 120 γρ. υδατανθράκων ημερησίως.

Μάλιστα, οι «εμπνευστές» της βελτιωμένης έκδοσης της Άτκινς αναφέρουν ότι ακόμη και όσοι δηλώνουν… ερωτευμένοι με τους υδατάνθρακες μπορούν να ισοσταθμίσουν τις όποιες παρατυπίες τους με περισσότερη γυμναστική.

Οι ειδικοί, πάντως, μιλούν για ένα μονόπλευρο διατροφικό πρόγραμμα, ενώ τονίζουν ότι η φάση της κέτωσης δεν αποτελεί μέρος της φυσιολογικής διαδικασίας της απώλειας βάρους του οργανισμού και για το λόγο αυτό μπορεί να προκαλέσει αρκετές επιπλοκές.

Διαβάστε ακόμη:
Διπλή ήττα για τις δίαιτες χαμηλών λιπαρών
http://www.vita.gr/html/ent/045/ent.7045.asp

Επικίνδυνες οι δίαιτες-εξπρές
http://www.vita.gr/html/ent/939/ent.5939.asp


Ξεκινάω δίαιτα τι να προσέχω;
http://www.vita.gr/html/ent/718/ent.6718.asp

Πώς θα φτιάξετε τη δική σας δίαιτα
http://www.vita.gr/html/ent/678/ent.6678.asp

Το σύνδρομο της αιώνιας δίαιτας
http://www.vita.gr/html/ent/433/ent.6433.asp