Άρωμα λεβάντας στην αίθουσα αναμονής των οδοντιατρείων συνιστούν τώρα οι ερευνητές του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου! Σύμφωνα με την νέα τους μελέτη, το άρωμα της λεβάντας ηρεμεί τους ασθενείς πριν από το «ραντεβού» τους με τον οδοντιατρικό τροχό.

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 340 ασθενείς, από τους οποίους ζητήθηκε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο την ώρα που βρίσκονταν στην αίθουσα αναμονής του οδοντιάτρου τους. Οι μισοί από αυτούς περίμεναν σε χώρους με διάχυτο άρωμα ελαίου λεβάντας.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια «κλίμακα άγχους» και διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα άγχους των ασθενών που δεν βρίσκονταν υπό την επήρεια της λεβάντας άγγιζε τις 10,7 μονάδες συγκριτικά με τις 7,4 εκείνων που δέχονταν της ευωδιά της.

Η λέκτορας ψυχολογίας, δρ. Κούλα Ασιμακοπούλου μας λέει πρόκειται για μια πολύ σημαντική διαφορά στην ψυχολογική κατάσταση μεταξύ των ασθενών, ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα του οδοντιατρικού προβλήματος που αντιμετώπιζαν. Το άρωμα λεβάντας θα μπορούσε να αποτελέσει λοιπόν αποτελεσματικό εργαλείο για τις αίθουσες αναμονής προκειμένου οι ασθενείς να μπαίνουν πιο χαλαροί στο ιατρείο.

Διαβάστε ακόμη:
Πρώτες βοήθειες από τη φύση
http://www.vita.gr/html/ent/067/ent.7067.asp

Αιθέρια έλαια για το κρυολόγημα
http://www.vita.gr/html/ent/990/ent.1990.asp

Λεβάντα για το ξηρό έκζεμα
http://www.vita.gr/html/ent/989/ent.3989.asp

Λεβάντα για τον εκνευρισμό
http://www.vita.gr/html/ent/900/ent.3900.asp

Λεβάντα για την ιγμορίτιδα
http://www.vita.gr/html/ent/895/ent.3895.asp