Νέο εμβόλιο πολεμά με επαναστατικό τρόπο τους καρκινικούς όγκους σε μια από τις συχνότερες μορφές του καρκίνου του μαστού.


Το νέο εμβόλιο είναι προϊόν ερευνών των ειδικών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Γουέιν στο Ντιτρόιτ. Η καινοτομία του έγκειται στο ότι μεταφέρει ένα αντικαρκινικό γονίδιο απευθείας στα κύτταρα. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Ουέι-Ζεν Ουέι, το εμβόλιο «φτιάχνεται μέσα στο ίδιο μας το σώμα»!


Σύμφωνα με δημοσίευμα της επιθεώρησης «Cancer Research», οι ερευνητές διαπίστωσαν με πειράματα σε ποντίκια ότι το εμβόλιο βοηθά στην παραγωγή ανοσοποιητικών πρωτεϊνών και κυττάρων που λειτουργούν ως «καταστροφείς» των καρκινικών όγκων.


Τα ποντίκια που χρησιμοποιήθηκαν στα πειράματα είχαν καρκίνο τύπου HER2. Πρόκειται για τον τύπο καρκίνου που εντοπίζεται περίπου στο 20% με 30% των ασθενών με καρκίνο του μαστού.


Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, το συγκεκριμένο εμβόλιο, εκτός από την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καρκινικών όγκων του μαστού, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως όπλο προστασίας κατά της επανεμφάνισης της νόσου, ειδικά σε γυναίκες που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη θεραπεία τους.


Διαβάστε ακόμη:

Γιατί ο καρκίνος είναι επιθετικός στις νεαρές γυναίκες;

http://vita.dolnet.gr/html/ent/027/ent.7027.asp


Ακριβής διάγνωση για τον καρκίνο του μαστού

http://vita.dolnet.gr/html/ent/143/ent.7143.asp


Βιταμίνη D εναντίον καρκίνου του μαστού

http://vita.dolnet.gr/html/ent/217/ent.6217.asp


19 SOS ερωτήσεις για τη μαστογραφία

http://www.vita.gr/html/ent/336/ent.5336.asp


Προσωπικότητα και καρκίνος του μαστού

http://www.vita.gr/html/ent/821/ent.4821.asp