Σε δύο χρόνια από σήμερα μπορεί να κυκλοφορήσει στην αγορά το νέο φάρμακο Denosumab κατά της οστεοπόρωσης, όπως εκτιμούν οι ειδικοί της εταιρείας βιοτεχνολογίας Amgen με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία το ετοιμάζει.

Tο φάρμακο της Amgen ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών και ταυτόχρονα μπλοκάρει την πρωτεΐνη του συνδέτη RANKL, που είναι υπεύθυνη για τη φθορά των οστών.

Στο ερευνητικό στάδιο, συμμετείχαν συνολικά 8.000 γυναίκες, που βρίσκονταν στην εμμηνόπαυση, από διαφορετικές χώρες του κόσμου. Από τις δοκιμές, προέκυψε ότι το φάρμακο όχι μόνο βοηθά στην ανάκτηση της χαμένης οστικής μάζας αλλά μειώνει και τα κατάγματα στη λεκάνη και τη σπονδυλική στήλη κατά 50% και 70% αντίστοιχα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ερευνητές, μια ένεση ανά εξάμηνο βοήθησε τις γυναίκες να αυξήσουν την οστική τους πυκνότητα κατά 40%. Εάν όλα τα στάδια των δοκιμών στεφθούν με επιτυχία θα μπορούσε να διαμορφωθεί μια οικονομικότερη και πιο απλή θεραπεία της οστεοπόρωσης, με λιγότερες παρενέργειες σε σχέση με τα υπάρχοντα φάρμακα.

Διαβάστε ακόμη:
Πώς θα θεραπεύσω την οστεοπόρωση
http://www.vita.gr/html/ent/828/ent.5828.asp

Ποιές τροφές ωφελούν τα οστά μας;
http://www.vita.gr/html/ent/207/ent.1207.asp

«Ένα ποτήρι γάλα είναι αρκετό;»
http://vita.dolnet.gr/html/ent/102/ent.1102.asp

Mη φοβάστε την εμμηνόπαυση
http://vita.dolnet.gr/html/ent/329/ent.5329.asp