«Στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα και… βουλιμικά!» Αυτό είναι το συμπέρασμα των ερευνητών των πανεπιστημίων της Μασαχουσέτης και του Μισούρι, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το χαλαρωτικό «άδειασμα» στον καναπέ οδηγεί σε μεγαλύτερη όρεξη για φαγητό.

Οι ειδικοί παρακολούθησαν τη συμπεριφορά νεαρών ανδρών και γυναικών, οι οποίοι ακολουθούσαν ένα ειδικό πρόγραμμα κατά το οποίο κάποιες μέρες έπρεπε να κινούνται πολύ και κάποιες άλλες όχι.

Κατά τις δραστήριες μέρες οι εθελοντές κινούνταν επί 12 ολόκληρες ώρες, π.χ. περπατούσαν, έκαναν δουλειές του σπιτιού κλπ., ενώ τους επιτρεπόταν ένα δεκάλεπτο διάλειμμα κάθε ώρα. Αντίθετα, κατά τις μέρες της ξάπλας περνούσαν όλη την ημέρα τους καθιστοί, παρακολουθώντας τηλεόραση ή παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Παρατήρησαν, λοιπόν, ότι μετά την ημέρα της ξάπλας, οι συμμετέχοντες είχαν την τάση να τρώνε κατά 17% μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού στο πρωινό τους. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τελικά η άσκηση ρυθμίζει την πείνα, σε αντίθεση με την καθιστική ζωή που δείχνει να την ενισχύει.

Διαβάστε ακόμη:
Πρωτεΐνες για να μην πεινάτε
http://www.vita.gr/html/ent/724/ent.4724.asp

… ξεγελάστε την πείνα σας!
http://www.vita.gr/html/ent/640/ent.1640.asp

Εμένα ποιος θα με βοηθήσει να αδυνατίσω;
http://www.vita.gr/html/ent/051/ent.1051.asp

Πώς θα τρώτε λιγότερο και θα χορταίνετε περισσότερο!
http://www.vita.gr/html/ent/189/ent.1189.asp

Γυμναστείτε μέχρι το κόκαλο!
http://www.vita.gr/html/ent/682/ent.4682.asp