Λίγα κελυφωτά φιστίκια, τα γνωστά μας «τύπου Αιγίνης», κάθε μέρα μειώνουν τη χοληστερίνη, ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν τον οργανισμό μας από τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, επισημαίνουν τώρα αμερικανοί επιστήμονες.

Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας πραγματοποίησαν έρευνα στη διάρκεια της οποίας χώρισαν τους συμμετέχοντες σε τρεις ομάδες: η πρώτη κατανάλωνε μια μικρή ποσότητα φιστικιών δύο φορές την ημέρα, η δεύτερη μια φορά την ημέρα, ενώ αντίθετα η τρίτη ομάδα δεν έτρωγε καθόλου φιστίκια. Και οι τρεις ομάδες ακολουθούσαν διαιτολόγιο χαμηλό σε λιπαρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση «American Journal of Clinical Nutrition», από τις μετρήσεις μετά τη λήξη του πειράματος φάνηκε ότι τα μέλη της πρώτης ομάδας είχαν κατά 11,6% χαμηλότερα επίπεδα της λεγόμενης «κακής χοληστερίνης» (LDL), σε σχέση με την ομάδα που δεν έτρωγε φιστίκια.

Στα μέλη της δεύτερης ομάδας παρατηρήθηκε επίσης μια μείωση της τάξεως του 3%. Οι ερευνητές αποδίδουν τα θετικά αποτελέσματα στις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν οι ξηροί καρποί.

Διαβάστε ακόμη:
Η χοληστερίνη μειώνεται και χωρίς χάπια
http://www.vita.gr/html/ent/462/ent.5462.asp

Χοληστερίνη ώρα μηδέν
http://www.vita.gr/html/ent/823/ent.5823.asp

Στατίνες για διαβητικούς
http://www.vita.gr/html/ent/735/ent.4735.asp