Ενισχυμένη ενυδάτωση. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η έλλειψη λιπιδίων, γεγονός που την καθιστά επιρρεπή σε τραβήγματα και ερεθισμούς.
Μια κρέμα εμπλουτισμένη με ενυδατικούς παράγοντες, όπως κεραμίδια, υαλουρονικό οξύ, λιπίδια, και με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό.
Περιορισμό της λιπαρότητας και της γυαλάδας και φυσικά την απαραίτητη για όλους τους τύπους δέρματος ενυδάτωση.
Μια κρέμα με λεπτόρρευστη υφή, oil free και non comedogenic, με συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ, που ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος.
Είναι συνήθως η ηλικία που κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα σημάδια της γήρανσης και οι λεπτές γραμμές έκφρασης στο μέτωπο και στα μάτια.
Μια κρέμα που περιέχει αντιρυτιδικά συστατικά, όπως αμινοξέα, προβιταμίνη Q10, ρετινόλη κ.ά., αλλά και αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως βιταμίνες, φλαβονοειδή κ.ά.
Ο ρυθμός της ανανέωσης των κυττάρων επιβραδύνεται, τα λιπίδια μειώνονται, η επιδερμίδα γίνεται πιο ξηρή, λεπτή, ξεκινά η απώλεια σφρίγους και οι ρυτίδες γίνονται πιο έντονες.
Μια κρέμα που να στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, των κύριων δομικών συστατικών που ευθύνονται για τη γήρανση της επιδερμίδας, με συστατικά όπως η ρετινόλη και η ρετιναλδεΰδη σε υψηλή συγκέντρωση.
Γίνεται ακόμη πιο λεπτή, ξηρή και ευάλωτη λόγω της μείωσης της παραγωγής των οιστρογόνων, που με τη σειρά της προκαλεί μεγαλύτερη μείωση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης.
Μια κρέμα με πλούσια υφή, με ασβέστιο και φυτοοιστρογόνα που συμβάλλουν στην αύξηση της πυκνότητας και της ενυδάτωσης της επιδερμίδας.