Η μουσική βελτιώνει την αντοχή των ασκουμένων, υποστηρίζει ο δρ. Κώστας Καραγιώργης από το Πανεπιστήμιο του Μπρουνέλ στη Βρετανία.

Ο έλληνας επιστήμονας επιχείρησε να βρει το είδος ρυθμού και μελωδίας, που να δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Παρακολούθησε λοιπόν τις επιδόσεις 30 εθελοντών οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να ακούνε μια σειρά συγκεκριμένων ροκ και ποπ κομματιών.

Ανακάλυψε, λοιπόν, ότι οι συμμετέχοντες εμφάνισαν αύξηση της αντοχής τους κατά 15%. Το μυστικό, ισχυρίζεται, κρύβεται στο ρυθμό των κομματιών, ο οποίος εξασφαλίζει σταθερότητα των σφυγμών ανά λεπτό, δηλαδή 120 χτύπους για ήπια άσκηση και 140 για δυναμική άσκηση.

Ο δρ. Καραγιώργης πιστεύει ότι η μουσική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στη διάθεση όσο και στην αντοχή των ασκουμένων. Ακατάλληλη, σύμφωνα με τον ειδικό, αποτελεί η εναλλαγή διαφορετικών μεταξύ τους κομματιών, γεγονός που μάλλον αποκλείει την ακρόαση ραδιοφωνικού σταθμού κατά την άσκηση. Στο ίδιο πλαίσιο, η αποτυχία κάποιων γυμναστηρίων μπορεί να οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι χρησιμοποιούν τη λάθος μουσική για τους πελάτες τους.

Διαβάστε ακόμη:
Καποέιρα. Παίζοντας στη βραζιλιάνικη ρόντα
http://www.vita.gr/html/ent/080/ent.2080.asp

Αφρικανικός παλμός στην καρδιά της Αθήνας
http://www.vita.gr/html/ent/444/ent.2444.asp

Χορός. Δυναμώνει το σώμα, ισορροπεί την ψυχή
http://www.vita.gr/html/ent/408/ent.1408.asp

13 ερωτήσεις για… το θεραπευτικό ρόλο της μουσικής
http://www.vita.gr/html/ent/826/ent.5826.asp

Μουσική για εγκεφαλικά
http://www.vita.gr/html/ent/909/ent.4909.asp

Μουσική για χαμηλή πίεση
http://www.vita.gr/html/ent/259/ent.6259.asp


Τι αποκαλύπτουν τα μουσικά μας γούστα
http://www.vita.gr/html/ent/297/ent.7297.asp