Μια δόση χημειοθεραπευτικών φαρμάκων αρκεί για την καταπολέμηση του καρκίνου των όρχεων, ισχυρίζονται τώρα οι ειδικοί του Βρετανικού Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το ίδιο φάρμακο που χρησιμοποιείται ήδη κατά του καρκίνου των ωοθηκών και του πνεύμονα, μπορεί τελικά να αντικαταστήσει την υπάρχουσα ακτινοθεραπεία, που εφαρμόζεται σε ασθενείς με καρκίνο των όρχεων η οποία διαρκεί συνολικά τρεις εβδομάδες, απομακρύνοντας τo ενδεχόμενο αφαίρεσης του όρχεος.

Στη νέα μελέτη, συμμετείχαν συνολικά 573 άτομα που βρίσκονταν σε πρώιμο στάδιο της νόσου, στους οποίους και χορηγήθηκε με ένεση το φάρμακο καρμποπλατίνης. Στη συνέχεια, συνέκριναν τα αποτελέσματά τους με εκείνα 904 ασθενών οι οποίοι είχαν ακολουθήσει τη συμβατική, χρονοβόρο θεραπεία της ακτινοθεραπείας.

Παρατήρησαν, λοιπόν, ότι όσοι είχαν κάνει το «θαυματουργό» εμβόλιο είχαν λιγότερες παρενέργειες και μπορούσαν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους γρηγορότερα από ό,τι οι υπόλοιποι. Μάλιστα, είδαν ότι από την ομάδα των 573 ασθενών, μόνο 2 εμφάνισαν καρκίνο και στον δεύτερο όρχι, σε σύγκριση με 15 περιπτώσεις από την ομάδα των 904 ασθενών.

Διαβάστε ακόμη:
Ίδια γονίδια για τον καρκίνο του μαστού και του προστάτη
http://www.vita.gr/html/ent/930/ent.6930.asp

Νέα γονίδια για τον καρκίνο του προστάτη
http://www.vita.gr/html/ent/861/ent.4861.asp

Αλλάξτε ζωή, «αλλάξτε» γονίδια!
http://www.vita.gr/html/ent/800/ent.6800.asp

Θαυματουργό χάπι για τον καρκίνο του προστάτη
http://www.vita.gr/html/ent/054/ent.7054.asp