Την προσοχή μας στην χρήση φούρνου μικροκυμάτων εφιστούν τώρα οι ειδικοί του Διεθνούς Δικτύου για την Ασφάλεια των Τροφίμων με έδρα το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κάνσας.

Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής του επιστημονικού τμήματος, Νταγκ Πάουελ, το πρόβλημα στη χρήση φούρνων μικροκυμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι το φαγητό δεν θερμαίνεται με ομαλό τρόπο, με αποτέλεσμα κατά το μαγείρεμα κυρίως των κατεψυγμένων φαγητών κάποια σημεία να παραμένουν ωμά.

Οι ειδικοί τονίζουν τώρα ενώ είναι ιδανικοί για το ζέσταμα, οι φούρνοι μικροκυμάτων μπορεί να γίνουν ακόμη και επικίνδυνοι, όταν χρησιμοποιούνται για μαγείρεμα κατεψυγμένων, καθώς δεν εξολοθρεύουν όλα τα βακτήρια, όπως π.χ. τη σαλμονέλα ή τη λιστέρια.

Διαβάστε ακόμη:
Πόσο ασφαλής είναι ο φούρνος μικροκυμάτων;
http://www.vita.gr/html/ent/178/ent.6178.asp