Τα γονίδια φταίνε τελικά για την ενοχλητική κατάσταση της πρόωρης εκσπερμάτισης. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ολλανδοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης. Σε έρευνά τους, στην οποία συμμετείχαν περίπου 200 άνδρες, φάνηκε ότι όσοι άνδρες έφταναν αρκετά σύντομα σε οργασμό έφεραν μια συγκεκριμένη παραλλαγή ενός γονιδίου, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ρύθμιση της ορμόνης σεροτονίνης.

Όπως δηλώνουν μάλιστα στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Sexual Medicine», τα επίπεδα της σεροτονίνης είναι εκείνα που ελέγχουν την ταχύτητα της εκσπερμάτισης. Έτσι, οι άνδρες που είχαν το «ένοχο» γονίδιο, που «πειράζει» τη σεροτονίνη, έφταναν σε οργασμό περίπου δύο φορές γρηγορότερα από τους υπόλοιπους.

Ο επικεφαλής της έρευνας δρ. Marcel Waldinger δηλώνει χαρακτηριστικά ότι τα ευρήματα αντικρούουν τη διαδεδομένη για χρόνια ιδέα ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση οφείλεται σε ψυχολογική διαταραχή. Αντίθετα, τα νέα δεδομένα ανοίγουν το δρόμο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισης με τα μέσα της γονιδιακής θεραπείας.

Διαβάστε ακόμη:
Sex σε 10″. Πώς έμαθα να καθυστερώ
http://www.vita.gr/html/ent/238/ent.1238.asp