Δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων. Τα ιδιαίτερα καλά νέα αφορούν τους άνδρες καπνιστές που συνηθίζουν να πίνουν ένα ποτηράκι κρασί με το φαγητό τους. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές του Τμήματος Έρευνας και Αξιολόγησης Kaiser Permanente, δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων. Για πολλοστή φορά, η προστατευτική δράση οφείλεται στη θαυματουργή ρεσβερατρόλη που περιέχουν τα κόκκινα σταφύλια.
Σύμφωνα με την επιθεώρηση «Cancer Epidimiology, Biomarkers & Prevention» όπου δημοσιεύονται τα αποτελέσματα της νέας έρευνας, στην οποία μελετήθηκε η δράση του λευκού και του κόκκινου κρασιού, της μπίρας και άλλων αλκοολούχων ποτών, η θετική επίδραση του κόκκινου κρασιού στον οργανισμό είναι τόσο μεγάλη, ώστε ακόμη και ένα ποτηράκι το μήνα μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες καρκίνου των πνευμόνων κατά 2%.

Στις περιπτώσεις μάλιστα όπου οι άνδρες καπνιστές κατανάλωναν ένα με δύο ποτήρια κόκκινου κρασιού την ημέρα, ο περιορισμός του κινδύνου άγγιζε το 60%.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα μπορεί να ανακουφίζουν εκατομμύρια καπνιστών, παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί τονίζουν ότι οι καπνιστές είτε πίνουν κόκκινο κρασί, είτε όχι, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σε σχέση με τους μη καπνιστές.

Διαβάστε ακόμη:
Κόκκινο κρασί, για καλύτερη ζωή
http://www.vita.gr/html/ent/995/ent.6995.asp

Κόκκινο κρασί για νεανική καρδιά
http://www.vita.gr/html/ent/701/ent.6701.asp

Κόκκινο κρασί για την ανάρρωση ενηλίκων
http://www.vita.gr/html/ent/946/ent.3946.asp


Νέοι δείκτες για τον καρκίνο του πνεύμονα
http://www.vita.gr/html/ent/378/ent.7378.asp

Καπνίζετε; Τουλάχιστον αποτοξινωθείτε
http://www.vita.gr/html/ent/141/ent.2141.asp

Τα σταφύλια της υγείας!
http://www.vita.gr/html/ent/631/ent.1631.asp