Σύμφωνα με καναδούς ερευνητές, τα εμβόλια Prevnar και Pneumovax, τα οποία «προορίζονταν» για την πρόληψη της πνευμονίας, μπορούν τελικά να μειώσουν κατά το ήμισυ και την πιθανότητα καρδιακών επεισοδίων σε ορισμένους ασθενείς.

Ειδικοί του Πανεπιστημίου του Σερμπρούκ στο Κεμπέκ του Καναδά αποφάσισαν να μελετήσουν τα οφέλη αυτών των εμβολίων ύστερα από ευρήματα διαφόρων μικρών μελετών που συνέδεαν την πνευμονία με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων και εγκεφαλικού.

Η πνευμονία προκαλείται από το βακτήριο του στρεπτόκοκκου της πνευμονίας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όταν εισβάλλει στους πνεύμονες, περνά στην κυκλοφορία του αίματος και προχωρά στους ιστούς που περιβάλλουν τον εγκέφαλο.

Σε αδύναμους σχετικά οργανισμούς, όπως των ηλικιωμένων και των παιδιών, κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε μια ιδιαίτερα σοβαρή μορφή μηνιγγίτιδας, απειλητική και για την ίδια τη ζωή. Όμως σε σχετικά υγιείς οργανισμούς η συγκεκριμένη μόλυνση θα μπορούσε να προκαλέσει φλεγμονή στις στεφανιαίες αρτηρίες, αυξάνοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο δημιουργίας επικίνδυνων θρόμβων.

Διαβάστε ακόμη:
Επικίνδυνα για την καρδιά 2 εισπνεόμενα φάρμακα
http://www.vita.gr/html/ent/421/ent.7421.asp

Και όμως, το έμφραγμα προειδοποιεί!
http://www.vita.gr/html/ent/042/ent.1042.asp

Τι αγαπά και τι μισεί η καρδιά μας
http://www.vita.gr/html/ent/608/ent.6608.asp

5 λόγοι για να πάτε στον καρδιολόγο αμέσως!
http://www.vita.gr/html/ent/042/ent.6042.asp

Γνωρίζετε τι κάνει καλό στην καρδιά σας;
http://www.vita.gr/html/ent/408/ent.6408.asp

Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε!
http://www.vita.gr/html/ent/609/ent.6609.asp