Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας διαδικτυακής έρευνας που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα ιατρικού περιεχομένου NetDoctor.

Περίπου οι μισοί από τους 1.000 Βρετανούς και Βρετανίδες που συμμετείχαν στη διαδικτυακή έρευνα, απάντησαν ότι υποφέρουν από αϋπνίες που οφείλονται στο υπερβολικό άγχος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και επαγγελματικών προβλημάτων. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν τα εξής:

  • Περίπου το 20% δήλωσε ότι κοιμάται λιγότερο από 5 ώρες.
  • Το 25% απάντησε ότι ξυπνά πάνω από τρεις φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ το 63% από αυτούς δήλωσε πως αντιμετώπιζε τεράστια δυσκολία να ξανακοιμηθεί.
  • Μόνο το 17% ήταν σε θέση να κοιμάται περισσότερο από οκτώ ώρες, καθώς περίπου ο 1 στους 10 δήλωνε ότι ήθελε πάνω από 2 ώρες για να αποκοιμηθεί!
Μολονότι η έρευνα αυτή αφορά τη Βρετανία, οι ειδικοί εικάζουν ότι δυστυχώς τα συμπτώματα του διαταραγμένου ύπνου αφορούν πολύ περισσότερους Ευρωπαίους και Αμερικανούς με την οικονομική κρίση να κρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας.

Οι ειδικοί πάντως συμβουλεύουν όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου ότι θα πρέπει να βρουν τρόπους να χαλαρώνουν λίγο πριν και να απομακρύνουν τις αρνητικές σκέψεις, κάνοντας π.χ. ένα ζεστό μπάνιο ή και διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο. Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγουν την κατανάλωση ποτών με καφεΐνη κατά τις νυχτερινές ώρες (π.χ. καφέ, αναψυκτικά), αντικαθιστώντας τα από ζεστά ροφήματα που ηρεμούν τον οργανισμό (π.χ. γάλα, χαμομήλι).

Διαβάστε ακόμη:
Αϋπνία μου πλανεύτρα
http://www.vita.gr/html/ent/132/ent.7132.asp

Όνειρα γλυκά!
http://www.vita.gr/html/ent/441/ent.2441.asp

Comfort food. Oι τροφές που διώχνουν το στρες.
http://www.vita.gr/html/ent/803/ent.4803.asp

Γυναίκες και ύπνος
http://www.vita.gr/html/ent/540/ent.5540.asp

Τροφές που δυναμώνουν το μυαλό και ηρεμούν το σώμα
http://www.vita.gr/html/ent/181/ent.1181.asp