Αν και είχε αρχικά εφαρμοσθεί κυρίως σε ασθενείς με εγκαύματα στο πρόσωπο, στην πορεία η μεταμόσχευση φρυδιών έδειξε να προσελκύει ολοένα και περισσότερες γυναίκες στις ΗΠΑ, τώρα μάλιστα που τα πυκνά, έντονα φρύδια βρίσκονται στη μόδα!

Σύμφωνα με τους ειδικούς η διαδικασία είναι σχετικά απλή: ένα σημείο στο πίσω μέρος του κεφαλιού ξυρίζεται και αφαιρούνται οι θύλακες των τριχών που απαιτούνται για τη μεταμόσχευση.

Ο χειρουργός κάνει μικροσκοπικές τομές πάνω από το μάτι για να δημιουργήσει το σχήμα του νέου φρυδιού και να προσδιορίσει την φορά με την οποία θα μεγαλώσουν οι νέες τρίχες. Στη συνέχεια προσθέτει έναν-έναν τους θύλακες.

Η όλη διαδικασία διαρκεί δύο με τρεις ώρες. Ωστόσο μετά την μεταμόσχευση απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα. Οι πρώτες τρίχες από το μεταμοσχευμένο φρύδι πέφτουν στον πρώτο μήνα, αλλά ευτυχώς ακολουθούνται από άλλες, που αρχίζουν να βγαίνουν μέσα σε δύο μήνες μετά την επέμβαση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πρώτη μεταμόσχευση φρυδιών πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ στις αρχές του ’90, ενώ το 2007 μόνο στη Βρετανία έγιναν περίπου 100 τέτοιες επεμβάσεις.

Διαβάστε ακόμη:
Περιποιηθείτε τα φρύδια σας
http://www.vita.gr/html/ent/663/ent.4663.asp

«Θαυματουργή» επουλωτική κρέμα
http://www.vita.gr/html/ent/438/ent.5438.asp