Υπάρχει μια λέξη που χαρακτηρίζει το γαλλικό οίκο Dior: μαγεία. Είναι η αγάπη του για τη θηλυκότητα, η δημιουργική του τόλμη που ξεπερνά τα όρια, η αναζήτηση του θαυμαστού συνδυασμένη με τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας σε κάθε ­καινούργιο του επίτευγμα. Όπως έλεγε και ο ίδιος o Dior, «οι γυναίκες ενστικτωδώς γνώριζαν ότι οι προθέσεις μου ήταν να τις κάνω όχι μόνο πιο όμορφες, αλλά και πιο ευτυχισμένες». Αυτά σκεφτόμουν την ώρα που παρατηρούσα το χώρο του Ινστιτούτου Dior στο Μαρούσι, καθώς η αισθητικός, άψογα ­ντυμένη με την κομψή και μοντέρνα στολή της, με οδηγούσε στην καμπίνα για τη θεραπεία. Είναι ένας χώρος με άπλετο φως, όπου κυριαρχούν οι καθαρές και λιτές γραμμές στη διακόσμηση, το απόλυτο λευκό χρώμα στο ταβάνι, στο δάπεδο από λάκα και στους δερμάτινους καναπέδες, το οποίο, μάλιστα, συνδυάζεται με ροζ-μοβ καπιτονέ στις ­εσωτερικές επιφάνειες, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της πολυτέλειας. Κι όλα αυτά με την υπογραφή του Dior, όπως διαπίστωσα για άλλη μια φορά, βλέποντάς την κεντημένη στο ­βελούδινο μπουρνούζι που επρόκειτο να φορέσω για να ­μείνω λίγα λεπτά μόνη και να ετοιμαστώ για την περιποίηση αναζωογόνησης προσώπου L’ Or de Vie.




Όπως δείχνει και το όνομά της, η θεραπεία γίνεται μόνο με τη σειρά προϊόντων του Dior, L’ Or de Vie. Πρόκειται για μια εξαιρετική αντιγηραντική σειρά που προστατεύει την επιδερμίδα από τις εξωτερικές επιθέ­σεις με την ισχυρή αντιοξειδωτική δράση της, χαρίζει τόνωση ενεργοποιώντας τις ζωτικές λειτουργίες των κυττάρων και προσφέρει θρέψη για ένα ακόμη πιο όμορφο δέρμα. Αυτό, όμως, που την κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα αντιγηραντικά προϊόντα είναι το βασικό συστατικό που περιέχει στη σύνθεσή της. Πρόκειται για τον καρπό του ξακουστού κλήματος Ικέμ, που βρίσκεται στους αμπελώνες του κτήματος Château d’ Yquem. Οι αμπε­λώνες αυτοί παράγουν μερικά από τα σπανιότερα, ακριβότερα και πιο ­φημισμένα σε ολόκληρο τον κόσμο ­κρασιά. Λόγω των τοπικών εδαφικών ιδιαιτεροτήτων, το κλήμα που καλλιεργείται εκεί αντιστέκεται στο χρόνο και τις καιρικές συνθήκες. Έχει την εκπληκτική δυνατότητα να αναγεννιέται και να βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο, κάτι που του έχει προσδώσει μυθικές διαστάσεις. Το φαινόμενο αυτό κέντρισε το ενδιαφέρον της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Και­νοτομιών Dior. Μετά από χρόνια παρατήρησης, ανάλυσης και έρευνας, οι επιστήμονες του κέντρου κατάφεραν να ανακαλύψουν τις ουσίες που εξασφαλίζουν στο κλήμα Ικέμ αυτή την υπεροχή. Ακόμη περισσότερο, κατάφεραν να αποδείξουν ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιγηραντική προστασία της επιδερμίδας. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαία η συνεργασία των δύο μεγάλων παραδοσιακών οίκων. Και, φυσικά, δεν μπορούσε και το Ινστιτούτο Dior να μην αξιοποιήσει τις μοναδικές ιδιότητες της σειράς L’ Or de Vie, δημιουργώντας ένα ειδικό πρόγραμμα περιποίησης και ανανέωσης.




Αντίθετα από άλλες θεραπείες προσώπου που έχω δοκιμάσει, η L’ Or de Vie ξεκινά με μασάζ πλάτης. Και ο λόγος είναι πολύ απλός, αλλά και σημαντικός. Για να την απολαύσει κάποιος στο έπακρο, θα πρέπει να είναι χαλαρωμένος σωματικά και πνευματικά. Όταν τελειώσει το λεγόμενο «back massage» -άλλη μία ιδιαιτερότητα!-, η αισθητικός φτιάχνει τη θέση του κρεβατιού, σηκώνει το κάτω μέρος, ώστε τα πόδια μου να είναι ελαφρά λυγισμένα, βάζει ένα λεπτό μαξιλαράκι, για να νιώθω ακόμη πιο άνετα, και αποθέτει μια ζεστή κομπρέσα στην ωμοπλάτη. Η θεραπεία συνεχίζεται με καθαρισμό προσώπου και πίλινγκ. Κατόπιν, το δέρμα είναι έτοιμο να δεχτεί τον ορό. Ένα ισχυρό συμπύκνωμα, που το απλώνει με ειδικές τεχνικές μασάζ, για να διαχυθεί βαθιά στο δέρμα, εξασκώντας πιέσεις σιάτσου στο κεφάλι και μασάζ στο ντεκολτέ. Στη συνέχεια, ακολουθεί η μάσκα, για να συγκρατήσει ακόμη καλύτερα τις ευεργετικές ιδιότητες του ορού. Το προϊόν «δουλεύει» σαν εκμα­γείο. Ενώ έξω κρυώνει και σταθεροποιείται, μέσα διατηρείται ζεστό και αυτή η αντίδραση δημιουργεί συσπάσεις στους μυς, κάνοντας το δέρμα να συσφίγγεται. Εντωμεταξύ, η αισθητικός συνεχίζει να μου προσφέρει τα ευεργε­τικά οφέλη του μασάζ στο κεφάλι και στα πόδια. Όταν η μάσκα στεγνώσει, την αφαιρεί και απλώνει τις κρέμες στην περιοχή των ματιών, του προσώπου και του λαιμού. Διαισθάνομαι ότι η τελετουργία έχει φτάσει στο τέλος της. Ένα καλό ­τράβηγμα στα χέρια και στα πόδια με βοηθά να «ξυπνήσω». Σκεφτόμουν ότι δεν θα βγω μόνο με πιο φωτεινή, ξεκούραστη και όμορφη επιδερμίδα, αλλά και πιο… ψηλή!



Αν και μου φάνηκε ότι πέρασε λίγη ώρα, η πραγματική διάρκεια της θεραπείας είναι 2 ώρες!

Φτάνει στα 280 €. Εννοείται ότι πρόκειται για μια μοναδική θεραπεία, η οποία γίνεται, όπως αναφέραμε, με τα υψηλής σειράς πολυτελή προϊόντα L’ Or de Vie και εφαρμόζεται αποκλειστικά στο Ινστιτούτο Dior. Ενδεικτικά, οι άλλες θεραπείες προσώπου ξεκινούν από 110 € και σώματος από 160 €.

Οι αισθητικοί που εργάζονται στο Ινστιτούτο είναι εκπαιδευμένες στο Παρίσι, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Dior.

Δευτέρα-Παρασκευή, 10.00-20.00.

«Dior Institut», Λ. Κηφισίας 32, Παράδεισος ­Αμαρουσίου (κτίριο Atrina Α), τηλ.: 210-81.11.510. ●