Μια νέα μέθοδο μείωσης των ρυτίδων δημιούργησαν γερμανοί ειδικοί, χρησιμοποιώντας τις πανίσχυρες φωτοδιόδους LED.

Όπως αναφέρουν στην έρευνά τους, η συχνή έκθεση του δέρματος για αρκετές εβδομάδες στο έντονο φως που εκπέμπουν οι συγκεκριμένες λάμπες, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αναζωογόνησή του.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ερευνητές Αντρέι Σόμερ και Νταν Ζου, το ορατό φως υψηλής έντασης χρησιμοποιείται στην ιατρική για περισσότερο από 40 χρόνια και εφαρμόζεται κυρίως για την επιτάχυνση της διαδικασίας της επούλωσης τραυμάτων. Το φως εισχωρεί στην επιδερμίδα, προκαλώντας αλλαγές στην επιφανειακή στιβάδα του δέρματος.

Η συγκεκριμένη έρευνα μάλιστα έδειξε ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο δρα το φως υψηλής έντασης στην επιδερμίδα. Μάλιστα, όπως, υποστηρίζουν οι ειδικοί, οι φωτοδίοδοι LED αποδεσμεύουν τα μόρια νερού που ακινητοποιούν την ελαστίνη, την πρωτεΐνη που δίνει ελαστικότητα μεταξύ άλλων και στην επιδερμίδα μας. Σταδιακά η ελαστίνη ανακτά τις ευεργετικές ιδιότητές της, μειώνοντας έτσι τις ρυτίδες του προσώπου. Εκτιμούν ακόμη ότι η υπερσύγχρονη αντιγηραντική μέθοδος θα μπορούσε να εφαρμοστεί ακόμη και στο σώμα.

Διαβάστε ακόμη:
«Σιδερώνουν» οι κρέμες οιστρογόνων
http://www.vita.gr/html/ent/394/ent.7394.asp

Στην υπηρεσία της αντιγήρανσης
http://www.vita.gr/html/ent/838/ent.5838.asp

Aντισταθείτε στο…δέρμα της πόλης!
http://www.vita.gr/html/ent/262/ent.1262.asp

Xαμογελάστε χωρίς το φόβο των ρυτίδων
http://www.vita.gr/html/ent/331/ent.1331.asp

Πείτε αντίο στα σημάδια της γήρανσης
http://www.vita.gr/html/ent/136/ent.6136.asp