Ένα χάπι που είχε αρχικά δημιουργηθεί για την καταπολέμηση του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον «ρίχνει» τα κιλά με θεαματικούς ρυθμούς.

Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, η δραστική ουσία τεσοφενσίνη, που περιέχει το χάπι, επηρεάζει τρεις χημικές ουσίες του εγκεφάλου που σχετίζονται με τον έλεγχο της όρεξης (της σεροτονίνης, της ντοπαμίνης και της νοραδρεναλίνης), μειώνοντας τη διάθεση για συνεχές τσιμπολόγημα και επιταχύνοντας το αίσθημα κορεσμού.

Στο πείραμα που πραγματοποίησαν έλαβαν μέρος συνολικά 200 άνδρες και γυναίκες. Από αυτούς οι μισοί λάμβαναν το χάπι καθημερινά για ένα διάστημα έξι μηνών ενώ οι υπόλοιποι έπαιρναν ψευδοφάρμακα (placebo).

Μετά το τέλος της δοκιμής, οι ερευνητές παρατήρησαν προς μεγάλη τους έκπληξη ότι οι εθελοντές που έπαιρναν το χάπι τεσοφενσίνης είχαν καταφέρει να χάσουν περίπου 9,5 κιλά, δηλαδή να «κατεβούν» δύο νούμερα στα ρούχα τους.

Το νέο φάρμακο που φαίνεται να έχει τη διπλάσια αποτελεσματικότητα σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα χάπια αδυνατίσματος, θα διατεθεί στην αγορά σε 3 χρόνια περίπου. Οι ειδικοί ωστόσο προειδοποιούν ότι πίσω από τα εντυπωσιακά του αποτελέσματα, κρύβονται αρκετές παρενέργειες, όπως π.χ. ναυτία, διάρροια ή δυσκοιλιότητα, αϋπνία, απότομες μεταπτώσεις στη διάθεση, θυμός και σύγχυση.

Διαβάστε ακόμη:
Μπορώ να αδυνατίσω με ένα χάπι;
http://www.vita.gr/html/ent/764/ent.4764.asp

Επικίνδυνο χάπι αδυνατίσματος
http://www.vita.gr/html/ent/703/ent.6703.asp

Ιατρεία παχυσαρκίας στην Ελλάδα

http://www.vita.gr/html/ent/765/ent.4765.asp

Η γονιδιακή «συνωμοσία» της παχυσαρκίας

http://www.vita.gr/html/ent/846/ent.4846.asp

Κληρονομείται το πάχος;

http://www.vita.gr/html/ent/453/ent.5453.asp