Έχουν και τα καλά τους τελικά οι αλλεργίες! Ερευνητές του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης υποστηρίζουν ότι οι αλλεργίες μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό από τον καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες.

«Ταπεινά» αλλεργικά συμπτώματα, όπως το φτάρνισμα ή η καταρροή της μύτης, «ξεφορτώνονται» από τον οργανισμό σωματίδια της ατμοσφαίρας, που πιθανώς προκαλούν καρκινογενέσεις.

Σύμφωνα με την επιθεώρηση «The Quarterly Review of Biology», οι επιστήμονες εξέτασαν τα στοιχεία 650 συνολικά ερευνών που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία πενήντα χρόνια. Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι οι ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο είχαν λιγότερες αλλεργίες σε σχέση μ’ εκείνους που δεν έπασχαν, δηλαδή όσο περισσότερα αλλεργικά συμπτώματα τόσο μικρότερος ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου!

Έτσι, συμπτώματα, όπως π.χ. το έκζεμα, η αλλεργική ρινίτιδα αλλά και δερματικές αλλεργίες που οφείλονται στην επαφή με ζώα ή την κατανάλωση τροφών εμφανίζονταν πιο σπάνια στους ασθενείς της νόσου.

Τα συμπεράσματα των ερευνητών, δια στόματος του επικεφαλής της έρευνας καθηγητή Σέρμαν είναι ενδιαφέροντα: «Ελπίζουμε η εργασία μας να αποτελέσει ερέθισμα για την επανεξέταση της επικρατούσας άποψης ότι οι αλλεργίες είναι απλά ανωμαλίες του ανοσοποιητικού συστήματος και πρέπει να τις καταπολεμάμε χωρίς να υπολογίζουμε τις συνέπειες». Αυτό σημαίνει πιθανά ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα αντιισταμινικά ή άλλα αντιαλλεργικά φάρμακα. Οι αλλεργίες είναι «εκεί» για κάποιο λόγο, φαίνεται να υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Διαβάστε ακόμη:
Αλλεργία από τα κινητά
http://www.vita.gr/html/ent/761/ent.7761.asp

Δερματικές αλλεργίες
http://www.vita.gr/html/ent/217/ent.2217.asp

Όταν το δέρμα θέλει να διαμαρτυρηθεί, κοκκινίζει!
http://www.vita.gr/html/ent/069/ent.7069.asp


Ανοσοθεραπεία. Πώς νικά τις αλλεργίες
http://www.vita.gr/html/ent/503/ent.5503.asp

Τροφικές αλλεργίες
http://www.vita.gr/html/ent/215/ent.2215.asp

Αλλεργικοί, προσέξτε τι ψωνίζετε
http://www.vita.gr/html/ent/326/ent.1326.asp

Ανακαλύψτε με ένα τεστ τον… υπεύθυνο της αλλεργίας σας
http://www.vita.gr/html/ent/182/ent.1182.asp

Αυτά είναι τα πιο κοινά αλλεργιογόνα στη χώρα μας
http://www.vita.gr/html/ent/017/ent.1017.asp

Έτσι θα αντιμετωπίσετε το αλλεργικό
http://www.vita.gr/html/ent/123/ent.6123.asp