Επιστροφή στα «παλιά γιατροσόφια» για την αντιμετώπιση του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου καθώς το αιθέριο έλαιο μέντας αποδεικνύεται αποτελεσματικό από τα σύγχρονα φάρμακα.

Τα τελευταία χρόνια, παραδοσιακά μέσα αντιμετώπισης του συνδρόμου είχαν περάσει στο περιθώριο εξαιτίας της ραγδαίας ανάπτυξης της φαρμακοβιομηχανίας. Τα ακριβότερα, όμως, βιομηχανικά παραγόμενα χημικά σκευάσματα έχουν σε γενικές γραμμές αποδειχτεί αναποτελεσματικά. Υπάρχει σήμερα διάχυτη η αίσθηση μεταξύ των γιατρών ενός «κενού θεραπείας» του συνδρόμου. Γι’ αυτό οι ειδικοί «στράφηκαν στο παρελθόν».

Τα καλά νέα έρχονται από ερευνητές του Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σεντ Τζέιμς στη Βρετανία. Ανατρέχοντας σε παλιότερες έρευνες, συγκέντρωσαν και ανέλυσαν στοιχεία 2.500 ανθρώπων που έπασχαν από το σύνδρομο και είχαν λάβει κάποια φαρμακευτική θεραπεία με φυσικά (όπως το αιθέριο έλαιο μέντας) ή χημικά παρασκευάσματα ή ψευδοφάρμακα.

Διαπίστωσαν ότι ορισμένες διαλυτές ίνες όπως αυτές του ψυλλίου (αλλά όχι αυτές που τρώμε στο πρωινό με τα δημητριακά μας) και σπασμολυτικά φάρμακα, που βασίζονται στην ουσία «υοσκίνη» (hyoscine) και κυκλοφορούν για δεκαετίες στα φαρμακεία, προσφέρουν ανακούφιση από τα συμπτώματα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου.
Ωστόσο τις «κορυφαίες επιδόσεις» παρουσίασε το αιθέριο έλαιο της ταπεινής μέντας.

1 στους 11, περίπου, ασθενείς παρουσίασε βελτίωση χάρη στις ίνες, 1 στους 5 με λήψη υοσκίνης αλλά 1 στους 2,5 αν λάμβανε αιθέριο έλαιο μέντας!

Τα αποτελέσματα αυτά κρίνονται ιδιαίτερα θετικά για τους ασθενείς, καθώς σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορούμε να υιοθετήσουμε ξανά με ασφάλεια φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης του συνδρόμου και με χαμηλό, μάλιστα, κόστος.

Διαβάστε ακόμη:

Φυσικές λύσεις για κάθε σας πρόβλημα (Νέο εργαλείο του site)
http://www.vita.gr/svc/giatrosofia/


Βρέθηκε το γονίδιο του ευερέθιστου εντέρου
http://www.vita.gr/html/ent/505/ent.7505.asp

Για να είστε χαλκέντεροι
http://www.vita.gr/html/ent/825/ent.5825.asp

Ένζυμα ερεθίζουν το έντερο
http://www.vita.gr/html/ent/785/ent.5785.asp

Kολίτιδα: Όταν διαμαρτύρεται η κοιλιά μας!
http://www.vita.gr/html/ent/579/ent.6579.asp

Μήπως έχετε ευερέθιστο έντερο;
http://www.vita.gr/html/ent/006/ent.1006.asp


Αντιμετωπίστε το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου
http://www.vita.gr/html/ent/254/ent.1254.asp

Δώστε τέλος στη δυσκοιλιότητα!
http://www.vita.gr/html/ent/132/ent.2132.asp

Τα βότανα που ανακουφίζουν το στομάχι σας
http://www.vita.gr/html/ent/409/ent.2409.asp