Όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν μπρούντζινο μαύρισμα, τότε καλά θα κάνουν να ξεχάσουν τις ενέσεις του φαρμάκου Melanotan, προειδοποιούν τώρα οι ειδικοί, καθώς η χρήση του μπορεί να προκαλέσει άγνωστες παρενέργειες.

Το συγκεκριμένο φάρμακο, το οποίο έχει βαφτιστεί επίσης ως το «φάρμακο της Barbie», καθώς παράλληλα με το καλοκαιρινό μαύρισμα, μειώνει την όρεξη και τονώνει τη λίμπιντο, πωλείται σε σκόνη και στοιχίζει γύρω στα 300 ευρώ. Μέχρι σήμερα, δεν έχει λάβει έγκριση σε καμία από τις χώρες στις οποίες κυκλοφορεί.

Η λειτουργία του επίμαχου φαρμάκου βασίζεται σε μια τεχνητή ορμόνη, η οποία ξεγελά το δέρμα, ενεργοποιώντας έτσι την παραγωγή μελανίνης – της χρωστικής ουσίας που απαιτείται για το μαύρισμα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) κ. Ντέιβιντ Κάρτερ, οι καταναλωτές καλούνται να μη χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο φάρμακο. «Μην γελιέστε σκεπτόμενοι ότι το Melanotan προσφέρει την εύκολη λύση για ένα πιο ασφαλές μαύρισμα» αναφέρει.

«Είναι άγνωστο αν το συγκεκριμένο προϊόν είναι ασφαλές, για το λόγο αυτό δεν έχει λάβει έγκριση, ενώ οι παρενέργειες που είναι δυνατόν να προκαλέσει θα μπορούσαν να είναι πολύ σοβαρές», υπογραμμίζει ο ειδικός.

Συμπληρώνει, ακόμη, ότι οι προειδοποιήσεις για καρκίνο του δέρματος οδηγεί πολλές φορές τους λάτρεις του ήλιου, λανθασμένα, προς την κατεύθυνση των ενέσιμων φαρμάκων, καθώς πιστεύουν ότι συγκριτικά με το σολάριουμ αποτελούν πιο ασφαλή τρόπο για να αποκτήσουν ένα ζηλευτό μαύρισμα.

«Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι παρενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν, είτε αυτές είναι βραχυπρόθεσμες είτε μακροπρόθεσμες», επισημαίνει και η εκπρόσωπος του MHRA, κ. Φλόρενς Πάλμερ.

Διαβάστε ακόμη:
Μύθος το «υγιεινό» μαύρισμα
http://www.vita.gr/html/ent/396/ent.7396.asp

Μύθος το ασφαλές μαύρισμα από σολάριουμ
http://www.vita.gr/html/ent/811/ent.4811.asp

Αφροδισιακές τροφές: Αλήθεια ή μύθος;
http://www.vita.gr/html/ent/008/ent.1008.asp

Αυξήστε τη λίμπιντό σας σε 1 λεπτό!
http://www.vita.gr/html/ent/255/ent.2255.asp

Φρένο στην ανάπτυξη του μελανώματος
http://www.vita.gr/html/ent/729/ent.4729.asp

Μελάνωμα: Φταίνε τα γονίδια!
http://www.vita.gr/html/ent/256/ent.6256.asp