Οι γυναίκες που κάνουν συχνά aquarobic (αεροβική γυμναστική σε πισίνα) πονούν λιγότερο κατά τον τοκετό, εκτιμούν τώρα οι ειδικοί του Πανεπιστημίου της πόλης Campinas στην πολιτεία του Σάο Πάολο της Βραζιλίας.


Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από έρευνα που πραγματοποίησαν σε συνολικά 71 εγκύους τις οποίες μοίρασαν σε δύο ομάδες: στην πρώτη οι 34 συμμετέχουσες ακολουθούσαν πρόγραμμα 50λεπτης aquarobic τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ στη δεύτερη οι 37 εθελόντριες δεν ακολούθησαν κάποιο τακτικό πρόγραμμα άσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.


Όταν έφτασε η ώρα του τοκετού διαπίστωσαν ότι μόνο το 27% των γυναικών που έκαναν aquarobic ζήτησε να υποβληθεί σε αναλγησία (π.χ. επισκληρίδιο), σε αντίθεση με το 65% των γυναικών της ομάδας που δεν έκανε aquarobic. Το aquarobic περιορίζει δηλαδή την πιθανότητα αναλγησίας κατά 58%.


Ωστόσο η επικεφαλής της μελέτης δρ. Ρόζα Περέιρα σημειώνει «Παρόλα αυτά, δεν παρατηρήσαμε σημαντικές διαφοροποιήσεις ως προς την διάρκεια ή το είδος του τοκετού (φυσιολογικός ή καισαρική τομή), ανάμεσα στις δύο ομάδες».


Διαβάστε ακόμα:

Tι κερδίζουμε από την αερόβια άσκηση

http://www.vita.gr/html/ent/399/ent.6399.asp


Πώς η αεροβική άσκηση θα γίνει ασφαλής και αποτελεσματική;

http://www.vita.gr/html/ent/109/ent.1109.asp


Φυσικός τοκετός, ισχυρότερος δεσμός!

http://www.vita.gr/html/ent/292/ent.7292.asp


5 εναλλακτικές προτάσεις για ευχαριστημένες μέλλουσες μαμάδες!

http://www.vita.gr/html/ent/432/ent.2432.asp

Τονώστε το σώμα σας στο νερό

http://www.vita.gr/html/ent/393/ent.1393.asp

Aqua Yoga σαν το ψάρι στο νερό!

http://www.vita.gr/html/ent/971/ent.5971.asp