Το «κλειδί» για το πολυπόθητο μυστικό της αιώνιας νεότητας ίσως να κρύβεται στη θαυματουργή ουσία των κόκκινων σταφυλιών ρεσβερατρόλη, υποστηρίζουν τώρα οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.

Όπως δημοσιεύει το επιστημονικό έντυπο «Cell», οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η ρεσβερατρόλη ενεργοποιεί την πρωτεΐνη σιρτουΐνη, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την υγεία των χρωμοσωμάτων.

Με την πάροδο του χρόνου, τα χρωμοσώματά μας αλλοιώνονται και εκεί ακριβώς η ρεσβερατρόλη αναλαμβάνει δράση, επιδιορθώνοντας τα «σπασίματα» που εμφανίζονται σε αυτά με τη βοήθεια της σιρτουΐνης η οποία παίζει τον ρόλο της «κόλλας».

Μελετώντας ποντίκια, οι ερευνητές παρατήρησαν για πρώτη φορά ότι το «σπάσιμο» των χρωμοσωμάτων αποτελεί την κύρια αιτία της γήρανσης στα θηλαστικά, καθώς έως σήμερα κάτι τέτοιο ήταν γνωστό μόνο για τους σκώληκες. Άρα πολύ πιθανόν κάτι παρόμοιο να συμβαίνει και στον άνθρωπο.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι ο επικεφαλής της έρευνας δρ. Ντέιβιντ Σινγκλέρ και ιδρυτής της εταιρείας Sirtris, από τη στιγμή που γνώρισε τις ευεργετικές ιδιότητες της ρεσβερατρόλης, πριν από περίπου πέντε χρόνια, δηλώνει φανατικός υποστηρικτής της, λαμβάνοντας υψηλές δόσεις καθημερινά.

«Παίρνω ρεσβερατρόλη καθημερινά και αισθάνομαι τέλεια. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να ξέρω αν είμαι νέος για την ηλικία μου», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη:
«Σούπερ» ποντίκι-μαθουσάλας
http://www.vita.gr/html/ent/951/ent.7951.asp

Αν ήταν χάπι θα κόστιζε μια περιουσία
http://www.vita.gr/html/ent/375/ent.7375.asp


«Δηλητηριώδης» κρέμα εξαφανίζει τις ρυτίδες
http://www.vita.gr/html/ent/869/ent.4869.asp

Κόκκινο κρασί για νεανική καρδιά
http://www.vita.gr/html/ent/701/ent.6701.asp

«12 χρόνια νεότεροι» αν γυμνάζεστε!
http://www.vita.gr/html/ent/756/ent.5756.asp


Φάκελος: Anti-aging: Η νεότητα δεν είναι ηλικία, είναι τρόπος ζωής
http://www.vita.gr/html/ent/520/ent.6520.asp